Sakız çiğnemek orucu bozar mı? Diyanet açıkladı!

Ramazan ayında oruç tutan birçok insan, ''Sakız çiğnemek orucu bozar mı?'' sorusunu merak ederek araştırabiliyor. Bu noktada Diyanet İşleri Bakanlığı, oruç tutanlar için orucu bozan ve bozmayan durumları listeledi. Peki, sakız çiğnemek orucu bozar mı? Detaylar haberimizde…

Ramazan ayında birçok insan oruç ile ilgili farklı farklı sorular sorabiliyor. Çünkü orucu bozan ve bozmayan durumlar pek çok kişi tarafından merak edilebiliyor. Ayrıca bu noktada, ''Sakız çiğnemek orucu bozar mı?'' ve ''Ağız kokusunu önlemek veya diş ağrısını gidermek için ağız spreyi sıkılması orucu bozar mı?'' gibi sorular da araştırılabiliyor.

Öte yandan bu soruların cevapları Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından açıklandı. Peki açıklamalara göre, ağız spreyi ve sakız çiğnemek orucu bozar mı?

SAKIZ ÇİĞNEMEK ORUCU BOZAR MI?

Ağız ve burundan alınarak mideye ulaşan her şey orucu bozar. Bu nedenle ağız kokusunu önlemek ya da diş ağrısını gidermek için ağza sıkılan sprey ve benzeri maddeler yutulur da mideye ulaşırsa orucu bozar, yutulmazsa bozmaz.

Günümüzde üretilen sakızlarda, ağızda çözülen katkı maddeleri bulunuyor. Ne kadar dikkat edilirse edilsin, yutulmasından kaçınmak mümkün değil. Bu sebeple bu tür sakız çiğnemek orucu bozar. Ayrıca hangi sakızın orucu bozmayan türden olduğu bilinemeyeceği için oruçlu iken sakız çiğnemekten sakınılmalıdır.