Başvuru tercih kılavuzu yayınlandı mı? Sağlık Bakanlığı 35 bin sağlık personeli alımı

Sağlık Bakanlığı 35 bin sağlık personeli alımı gerçekleştirilecek. 15 bini hemşire, 8 bini hizmet personeli olmak üzere toplam 35 bin personel Bakanlık bünyesinde istihdam edilecek. Alıma müracaat etmek isteyen adaylar aramalarını hızlandırdı. Peki, Sağlık Bakanlığı 35 bin sağlık personeli alımı kılavuzu yayınlandı mı?

Sağlık Bakanlığı 35 bin sağlık personeli alımı yoğun ilgi görüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Önümüzdeki ay kamuya 15 bini hemşire olmak üzere 35 bin sağlık personeli daha alıyoruz." müjdesini vermişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise geçtiğimiz günlerde 35 bin personel alımı tercih kılavuzunun ÖSYM'ye gönderildiğini belirtti. Peki, başvuru tercih kılavuzu yayınlandı mı?

BAŞVURU TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI

KPSS-2024/5 kılavuzu | Sağlık Bakanlığının Sözleşmeli Sağlık Personeli alımı tercih kılavuzu

ÖSYM GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, atama süreciyle ilgili son durumu 16 Şubat 2024 tarihinde paylaştı. Koca, kamuya sağlık personeli alımı için hazırlanan kılavuzun Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezine (ÖSYM) gönderildiğini bildirdi.

15 bini Hemşire olmak üzere, Acil Tıp Teknisyeni, Ebe gibi çok sayıda kadroda gerçekleştirecek olan Sağlık Bakanlığı personel alımı branş ve kadro dağılımları ÖSYM tercih kılavuzu ile netlik kazanacak.