Sağlık Bakanlığı 35 bin personel atama takvimi 2024 | Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı ne zaman, branş dağılımı nasıl?

Sağlık Bakanlığı 35 bin personel atama takvimi 2024 yoğun ilgi görüyor. Bakanlık bünyesinde istihdam edilmek üzere 15 bini hemşire olmak üzere 35 bin sağlık personeli ataması yapılacak. Hemşire, ebe, tıbbi tekniker olmak üzere birçok branş için sürecin ne zaman başlayacağı merak ediliyor.

Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdeyi verdiğini belirterek 35 bin yeni personel alımının yapılacağını söyledi. Bunun üzerine atama ile ilgili aramalar hız kazandı. Peki, Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı ne zaman?

SAĞLIK BAKANLIĞI 35 BİN PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı ile ilgili sürecin ne zaman başlayacağı henüz belli değil. Ancak Bakan Koca, kılavuzun bu hafta içerisinde ÖSYM'ye gönderileceğini belirtti.

KOCA, ŞUNLARI KAYDETTİ:

"Takvim bugün itibarıyla başladı. Personel alımı imzalandı. Kılavuzu bu hafta ÖSYM'ye göndermek istiyoruz. Bildiğiniz gibi alımlarda mülakat yok. Tüm adaylar eşit koşullarda yarışacaklar.

15 bini hemşire, 8 bini hizmet personeli olmak üzere toplam 35 bin yeni çalışma arkadaşımız olacak. Branş dağılımını ve nihai takvimi ÖSYM ile birlikte hazırladığımız kılavuz ile ilan edeceğiz. Zannediyorum bir hafta içinde yetiştirebileceğiz. Şimdiden hayırlı olsun."