Safirin özelliği nedir, safir taşının özellikleri nelerdir? Safir yüzüğün anlamı nedir?

Safir yüzüğün anlamı ve özellikleri merak ediliyor. Atv'nin yeni yapımı Safir dizisi ile geniş kitleler tarafından yeniden araştırılmaya başlanan safir taşının bir anlamı bulunuyor. Derin mavi renkte olan bu taş elmaslardan daha değerli olup, nadir bulunan taştır. Peki, Safir yüzüğün anlamı nedir? Safirin özelliği nedir, safir taşının özellikleri nelerdir?

Safir yüzüğün anlamı merak konusu oldu. Atv ekranlarında yayınlanan Safir dizisi ile gündeme gelen safir yüzüğü aile yadigarı olarak gösterildi. İlhan Şen, Özge Yağız, Burak Berkay Akgül'ün başrolde yer aldığı dizinin takipçileri "Safir yüzüğün anlamı nedir? Safirin özelliği nedir, safir taşının özellikleri nelerdir?" sorularının yanıtını araştırmaya başladı...

SAFİR YÜZÜĞÜN ANLAMI NEDİR?

SAFİR derin mavi "Efsanelerin taşı" olarak da biliniyor. Çok eski zamanlardan beri ciddiyetin, bağlılığın ve sadakatin simgesi olarak görülen safir bağlanmanın, güvenin ve dürüstlüğün göstergesi olarak çoğu zaman nişan yüzüklerinde kullanıldı.

SAFİR TAŞININ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Dünyanın en değerli taşları arasında kabul edilen safir, "Gök Yakutu" olarak da isimlendirilir. Bu taş; sert, ısıya dayanıklı ve genellikle mavi renklidir. Ancak farklı renklerde çeşitleri de mevcuttur. Safir taşı insana iyi gelen, sakinleştiren ve insana güven duygusu aşılayan özel bir taştır.

Genel özellikleri ise şu şekilde:

Parıltısı ve eşsiz görünümüyle göz kamaştırır. Bundan dolayı diğer taşlara göre daha pahalıdır.

Masmavi rengi ile saflığı temsil eder.

Koyu tonlarında olanlara erkek Safir, açık tonlu olanlara ise dişi Safir adı verilmektedir.

Bilgelik taşıdır.

Dünyanın en büyük Safir taşı 563 karat büyüklüğündedir ve Hindistan yıldızı diye anılır.

Sertlik değeri 9'dur. Elmastan sonraki en sert taşlar arasında bulunur.

Özgül ağırlığı ise 4 – 4,1 aralığındadır.

SAFİR TAŞI NEREDE BULUNUR?

Günümüzde Safir taşının en yoğun olduğu bölgeler şu şekildedir:

Afganistan,

Tayland,

Hindistan,

Sri Lanka,

Brezilya,

Avustralya