Şaban ayı ilk gece namazı hangi vakitte kılınır? 2,4,8 rekatlık Şaban ayı namazı ne zaman kılınır?

Şaban ayı Rasülüllah (s.a.v.)Efendimizin ayıdır. Mübarek Şaban ayı 11 Şubat günü başlıyor. Şaban ayını en iyi şekilde değerlendirmek isteyenler, Şaban ayı ilk gece namazı hakkında aramalar hız kazandı. Peki, Şaban ayı ilk gece namazı hangi vakitte kılınır? 2,4,8 rekatlık Şaban ayı namazı ne zaman kılınır?

Şaban ayı bu sene 11 Şubat günü başlayacak. Üç ayların ikincisi olan Şaban ayını ibadetlerle geçirmek isteyen Müslüman alemi ilk gece kılınacak namaz hakkında aramalar yapmaya başladı. Peki, Şaban ayı ilk gece namazı hangi vakitte kılınır? 2,4,8 rekatlık Şaban ayı namazı ne zaman kılınır?

ŞABAN AYI İLK GECE NAMAZI HANGİ VAKİTTE KILINIR?

Şaban ayı ilk gece namazı akşamdan sonra da, yatsıdan sonra da kılınabilir.

ŞABAN AYI İLK GECE NAMAZI KILINIŞI NASIL?

Şaban ayı namazı 2 rekat kılınır. Her rekatta 1 Fatiha, 10 Ayetel Kürsi ve Ali İmran süresi 18. (Şehidallahu...) ayeti okunur. Bu namazı kılana cennette göz görmedik kulak duymadık,hiç bir beşerin kalbinden geçmeyecek nimetler verilir. Mahşer korkusundan emin olur.

Şaban ayı Rasülüllah (s.a.v.)Efendimizin ayıdır. Bu itibarla bu ayda çokça salevatı şerife okumaya gayret etmek gerekir. Yine mümkün oldukça istiğfar ve İhlâs-ı Şerîf okumalı, teheccüd ve tesbîh namazları kılmalı ve hatm-i enbiyâ yapmalıdır. Şa'bân ayı, şerefli, ulvî, berâta erdirici, ilâhî ihsâna kavuşturucu, müminlere rahmet, kâfirlere gazap olan ve ilâhî nûra nâil eden bir aydır.

Bu ayın birinci gecesinde, her rek'atte bir Fâtiha,ve zammı sure olarak da üç Âyetü'l-Kürsî okuyarak bir tesbih namazı kılınır.

Tesbih namazı dört rek'attir. Bu namazda 300 defa şu tesbih okunur:

Sübhanellahi velhamdü lillahi velaa ilaahe illallahü vellahü ekber velaa havle velaa kuvvete illaa billaahil aliyyil azıym.

Bu tesbih namaz içinde şöyle okunur:

15 kere Sübhaneke' den sonra(Fatiha'dan önce),

10 kere Zamm-ı süreden sonra,

10 kere rukuda,

10 kere rukü'den kalkınca ayakta,

10 kere birinci secde'de,

10 kere iki secde arasındaki oturmada(celsede),

10 kere ikinci secde'de

Bu birinci rek'atte okunan tesbihlerin adedi 75'tir.

İkinci rek'atte aynı sıralama ile yine 75 def'a okunur.

Üçüncü ve dördüncü rek'atler'de böyle kılınır.

Namaz bittikten sonra dua edilir.

Bu namazı şaban ayı başlangıcında özellikle zammı sure olarak 3 ayetel kürsi okuyarak kılınmalı fakat diğer kandil gecelerinde ve Ramazan'ı şerif gecelerinde ihmal etmeyip kılarak işlenen günahlardan pişmanlıkla tevbe etmelidir.

Şaban ayı orucu kaç gün tutulur? Şaban ayı orucu hangi günler tutulur?

Şaban ayı ibadetleri neler? Şaban ayı fazileti nedir?