RİZE SEÇİM SONUÇLARI 2023: 14 Mayıs Rize seçim sonuçları ve oy oranları açıklandı mı, kim kazandı?

Rize seçim sonuçları yoğun olarak araştırılıyor. Türkiye 14 Mayıs sabahı oy kullanmak için sandıklara akın etti. Oy verme işlemleri saat 08:00'de başladı ve akşam 17:00'de sona erdi. 14 14 Mayıs Rize seçim sonuçları ve oy oranları açıklandı mı, kim kazandı? İşte Rize seçim sonuçlarına dair tüm merak edilenler...

Rize seçim sonuçları şimdiden merak konusu oldu. Tüm Türkiye heyecanla sonuçlara odaklandı. Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri için vatandaşlar son olarak 17:00'de oylarını kullandı. Peki, 14 Mayıs Rize seçim sonuçları ve oy oranları açıklandı mı, kim kazandı? Seçim sonuçlarına dair tüm detaylara haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. İşte detaylar...

RİZE SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Türkiye, 14 Mayıs Pazar günü Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri için vatandaşlar saat 17:00'ye kadar oy verdi. YSK'nın Resmi Gazete'de yayınlanan "seçim yasakları" kurallarına göre yayın organları saat 18:00'e kadar seçim hakkında yorum bile yapamayacak. Ardından 18:00 ve 21:00 saatleri arasında YSK tarafından seçime ilişkin haber ve tebliğler basın kuruluşları tarafından paylaşılacak.

Daha sonra saat 21:00'den sonra yayın yasağı kalkacak. YSK bu saati erkene alabilir. Saat 21:00'den sonra vatandaşlar, Gaziantep Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçim sonuçlarını erişecek.

SEÇİM SONUÇLARINA BU LİNK ÜZERİNDEN ULAŞIN!

OY NASIL KULLANILIR?

- Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınızı öğrenin.

- Üzerinde T.C. kimlik numarası olan kimlik belgenizi yanınızda bulundurun.

- Cep telefonuyla kabine girmeyin.

- Oy pusulasına mühür dışında işaret koymayın.

- Pusulalarınızı tek zarfa koyun.

- Oy kullandıktan sona imza atmayı unutmayın

SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI NELER?

Oy verme günü, her ne suretle olursa olsun, ispirtolu içki satılması, içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit ispirtolu içki satılması, verilmesi, içilmesi yasaktır. Oy verme günü, bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalır. Eğlence yeri niteliğine haiz lokantalarda yalnız yemek verilir. Oy verme günü, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse, köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamaz.

Sivas seçim sonuçları 2023: 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kim kazanacak, sonuçlar ne zaman açıklanacak?