Resmi tatiller listesi 2024! Bu sene hangi resmi tatiller kaldı, hangi günlere denk geliyor?

9 günlük Kurban Bayramı tatilinin sona ermesi ile bu fırsatı değerlendiremeyen veya yeniden tatil yapmak isteyen kimseler resmi tatil aramalarını hızlandırdı. Peki, bu sene hangi resmi tatiller kaldı? Önümüzdeki resmi tatiller hangi günlere denk geliyor? İşte resmi tatiller listesi 2024...

Resmi tatiller listesi 2024 merak ediliyor. Resmi tatil, devlet tarafından kamu kuruluşlarının ve okulların tatil edildiği kısa dönem oluyor. Dini, milli veya kültürel öneme haiz günler birçok ülkede resmi tatil ilan edilirler. Bir sene içerisindeki resmi tatiller zaman zaman vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, bu sene hangi resmi tatiller kaldı? Önümüzdeki resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?

BU SENE HANGİ RESMİ TATİLLER KALDI?

İlk olarak Demokrasi ve Milli Birlik Günü olan 15 Temmuz'da resmi tatil yapılacak. Pazartesi gününe denk gelen 15 Temmuz'da kamu kuruluşları kapalı olacak. Cumartesi ve Pazar ile birleştirilip 3 gün tatil yapma fırsatı bulunabilecek.

Ardından Zafer Bayramı kutlanacak. Bu sene 30 Ağustos Zafer Bayramı Cuma gününe denk gelecek. Böylece yine cumartesi ve pazar günü ile birleşmiş ve 3 günlük tatil fırsatı elde edilmiş olacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bu sene Salı gününe denk gelecek. İşbaşı yapılan Pazartesinin hemen ardından Salı günü 1 günlük tatilin ardından çarşamba günü kamu kurumları hizmet vermeye devam edecek.

Bazı çalışanlar yıllık izinlerinden Pazartesi gününü de dahil etmeleri ile 4 günlük tatil yapabilecek.

RESMİ TATİLLER 2024

15 Temmuz 2024 Pazartesi Demokrasi ve Milli Birlik Günü 1 GÜN TATİL

30 Ağustos 2024 Cuma Zafer Bayramı 1 GÜN TATİL

29 Ekim 2024 Salı Cumhuriyet Bayramı 1 GÜN TATİL