Resmi tatil ile idari tatil arasındaki fark nedir? Özel sektörde bayram tatili kaç gün olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada ''Kurban Bayramı tatilini takip eden günler ile 15 Temmuz arasındaki çarşamba ve perşembe günlerinin idari izin kapsamına alınacağının haberini sizlerle paylaşmak istiyorum.'' ifadesini kullandı. Peki, Resmi tatil ile idari tatil arasındaki fark nedir? Özel sektörde bayram tatili kaç gün?

Resmi tatil ile idari tatil arasındaki fark gündemde merakla araştırılan konular arasında yerini aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatilini takip eden günler ile 15 Temmuz arasındaki çarşamba ve perşembe günlerinin idari izin kapsamına alınacağını duyurdu. Peki, Resmi tatil ile idari tatil arasındaki fark nedir? Özel sektörde bayram tatili kaç gün?

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN?

Memurlara Kurban Bayramı tatilini takip eden günler ile 15 Temmuz arasındaki çarşamba ve perşembe günlerinin idari izin kapsamına alındı. Böylelikle bayram tatili 9 güne çıkmış oldu.

RESMİ TATİL İLE İDARİ TATİL ARASINDAKİ FARK NEDİR?

İdari izin 657 sayılı kanun kapsamında yer alan devlet memurlarını kapsayan bir izin türüdür ve idari izin bir bakıma kişinin çalıştığı kamu kurumu tarafından verilen izin anlamını taşımaktadır. İdari izin, Bakanlar Kurulu kararıyla çalışma gününün tatil edilmesidir. İdari izin verildiğinde devlet memurları haricinde özel sektör çalışanları bu izinden faydalanamamaktadır. Bu tatil, kanuni tatil olmayıp adından da anlaşılacağı gibi tamamen idari bir tatildir.

ÖZEL SEKTÖRDE İDARİ İZİN VAR MI?

İdari izin sadece, devlet memurlarının faydalandığı bir izin türüdür. Özel sektör çalışanları için "idari izin" gibi bir seçenek bulunmamaktadır.

ÖZEL SEKTÖRDE BAYRAM İZNİ KAÇ GÜN?

Özel sektörde bayram yine 4 gün olacak. Bayramın 2 günü hafta sonuna denk geldiği için izin gününün artması gibi bir durum olmayacak.

Kurban Bayramı arifesi: 8 Temmuz Cuma

Kurban Bayramı 1. Gün: 9 Temmuz Cumartesi

Kurban Bayramı 2. Gün: 10 Temmuz Pazar

Kurban Bayramı 3. Gün: 11 Temmuz Pazartesi

Kurban Bayramı 4. Gün: 12 Temmuz Salı