Resimdeki gerçeği yıllar sonra fark etti! Meğer servet değerindeymiş...

İngiliz sanat tarihçisi Christopher Wright, kopya sanarak 50 yıl önce aldığı tablonun 17. yüzyılın Flaman sanatçısı Anthony van Dyck'a ait olabileceğini keşfetti. Wright, resmin yaklaşık 40.000 pound (yaklaşık 753 bin Türk lirası) değerinde olabileceğini söyledi.

İngiliz sanat tarihçisi Christopher Wright'ın, 50 yıl önce 65 sterline (yaklaşık 1.200 TL) satın aldığı kopya sanılan resmin ünlü ressama ait olabileceği keşfedildi.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, eseri inceleyen Londra'daki Courtauld Sanat Enstitüsü görevlileri, "eserin Van Dyck'in atölyesine atfedilebileceğini ve bunun hayatı esnasında tamamlandığını" açıkladı.

Eseri 1970 yılında Londra'da bir komisyoncudan aldığını söyleyen Wright "Bir sanat tarihçisi olarak kopya olarak eser satın alıyordum. Garip bir şekilde buna dikkat etmemişim. Terzi kendi söküğünü dikemez. Dolayısıyla bir sanat tarihçisinin koleksiyonu, en az bakılan koleksiyondur" diyor. Wright, resmin yaklaşık 40.000 pound (yaklaşık 753 bin Türk lirası) değerinde olabileceğini tahmin ediyor.