Resimde kaç karpuz olduğunu çözen dünya rekorunu ele geçiriyor! Gözlerini test et...

Beyninizi çeşitli aktivitelerle çalıştırmayı sevenlerdenseniz bu bilmece tam size göre. Sizlere zekanızı test etmek için aşağıdaki resimdeki gerçek karpuz sayısını tahmin etmeniz gereken ilginç bir test hazırladık. Cevap vermeden önce dikkatlice düşünün. Aradığınız cevap fotoğrafta ilk baktığınızdan daha karmaşık olacaktır. Eğer hazırsanız şimdi zorlu cevabı bulmak için fotoğrafı incelemeye başlayabilirsiniz.

Bulmaca çözmeyi sevenler için bu zeka testi son derece eğlenceli olacak. Sizden istenen resimde kaç tane tam karpuz olduğunu bulmanız. Meyvelerin kare şeklinde dizilmiş ve parçalar halinde kesildiği görülüyor. Renkler ve çizgiler aslında tüm detayları ele veriyor. Şakir Gökçebağ tarafından hazırlanan görselde kaç tane karpuz olduğunu bulabilen kişi sayısı o kadar az çıkıyor ki sonucu duyan şaşıp kalıyor.

FOTOĞRAFTA KAÇ TANE KARPUZ VAR?

Fotoğrafta kaç tane karpuz var sorusu sizlere yöneltildi. Sadece çok iyi zekası olan kişilerin karpuz sayısını bulabileceği iddia ediyor.

ŞİMDİ İNCELEMEYE BAŞLAYALIM

Şimdi yarım karpuzun aynı karpuza ait olduğunu ikişer ikişer düşünürsek, 6 karpuzumuz olduğu sonucuna varırız.

Ama daha yakından bakarsak, yarım karpuzların kabuk çizgilerinden hiçbirinin tek tek aynı karpuza ait olmadığı sonucunu çıkarabiliriz.

Stres çarklarının içindeki arabayı anında gören çok az kişi var! Sadece şahin bakışlılar görüyor!

Öncelikle her bir karpuzu zihinsel olarak ortadan ikiye kesin ve bu parçaları bir araya getirin. İki karpuz oluşturuyoruz. Kalan parçalarla üçüncüyü oluşturacağız.

Şimdi ortadaki parçalarla iki karpuz daha oluşturabiliriz.

CEVABI VERİYORUZ

Görselde kapsamlıca bakarak kaç tane karpuz olduğunu sayacak olursak doğru cevabın 5 olduğunu göreceğiz.

Eliyle koymuş gibi bulan en kötü özelliğine ulaşıyor! Tablodaki 3 gizli nesneyi görüyor musun?