Ratatouille ne demek, nerenin yemeği? Ratatouille (Ratatuy) nasıl yapılır?

Ratatouille yapılışı merak ediliyor. MasterChef All Star'da dün akşam yarışmacıların yapacağı yemek Ratatouille olarak belirlendi. İzleyiciler bu yemeğin nasıl yapıldığını ve nerenin olduğunu araştırıyor. Peki, Ratatouille nasıl yapılır? Ratatouille ne demek, nerenin yemeği?

MasterChef All Star'da dün akşam takım oyununda tüm yarışmacılar Ratatouille düellosunu oynayacak. En iyi Ratatouille'i yapan yarışmacı takımına puan kazandıracak. Peki, Ratatouille nasıl yapılır? Ratatouille ne demek, nerenin yemeği?

RATATOUİLLE NE DEMEK, NERENİN YEMEĞİ?

Ratatuy, Provence, Nice menşeli Fransız geleneksel haşlanmış sebze yemeğidir.

RATATOUİLLE NASIL YAPILIR?

Ratatuy Tarifi İçin Malzemeler

2-3 adet kabak

2-3 adet patlıcan

3-4 adet domates

3-4 adet patates

Sosu İçin;

3-4 domates

1 adet büyük soğan

3-4 diş sarımsak

2-3 adet sivri biber

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Karabiber

Kekik

Pul biber

Üzeri İçin;

Rendelenmiş kaşar peyniri

Patlıcanları yuvarlak şeklinde doğrayalım ve tuzlu suda bekletelim.

Bu arada sosumuzu hazırlayalım. Soğanı ince doğrayalım ve yağda kavuralım.

Hafif kavurduktan sonra, doğranmış sarımsak ve sivri biberimizi ekleyelim.

2-3 dakika kavuralım ve kabuksuz doğranmış domatesi ve tereyağı ekleyelim. 2-3 dakika pişirelim.

Baharatları ekleyelim ve altını kapatalım.

Bir tepsi ya da borcam içine sosu dökelim.

Sebzeleri aynı kalınlıkta yuvarlak doğrayalım ve tuzlayalım.

Sıra ile üst üste dizip, hafif yatırarak sosun üzerine yerleştirelim.

Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp, 180-200 derece ısıtılmış fırına koyalım.

20 dakika üstü kapalı pişirelim.

Sonra folyoyu kaldıralım ve tam pişene kadar fırında bekletelim.

Piştiğinde üzerine kaşar peyniri dökelim ve hafif kızarana kadar tekrar fırına koyalım.