Ramazan'ın 15. günü duyulacak ses nedir? Ramazan'ın 15. günü duyulacak ses hadisi doğru mu?

Ramazan'ın 15. günü duyulacak sesin gerçek olup olmadığı araştırılıyor. Her yıl sosyal medyada paylaşılan bu konu vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. İslam alemi yüce Allah'ın farz kıldığı oruç ibadetini en güzel şekilde yerine getiriyor. Peki ama Ramazan'ın 15. günü duyulacak ses ne? Ramazan'ın 15. günü duyulacak ses hadisi gerçek mi? İşte detaylar...

Ramazan'ın 15. günü duyulacak ses hakkında internet üzerinde araştırmalara başladı. Müslümanlar bu anlamlı ayda ibadetlerini eksiksiz ve anlamlı şekilde yerine getiriyor. Ramazan'ın 15. günü duyulacak ses ne? Ramazan'ın 15. günü duyulacak ses hadisi gerçek mi? Haberimizin içerisinden detaylara ulaşabilirsiniz.

RAMAZAN'IN 15. GÜNÜ DUYULACAK SES HADİSİ GERÇEK Mİ?

Her sene olduğu gibi bu yılda Ramazan'ın 15. günü duyulacak ses ne? sorusu gündeme geldi. Böyle bir hadisin olduğu sık sık sosyal medyada paylaşılıyor. Fakat hadisin doğruluğu ile ilgili İslam alemleri görüş birliğine vararak hadisi yalanlamıştır.

RAMAZAN'IN 15. GÜNÜ DUYULACAK SES NE?

İddia edilen hadiste detaylar şu şekilde yer alıyor:

Nuaym bin Hammad'a dayandırılan rivayette "Rasulullah (sav) şöyle buyurdu:

Ramazan ayının 15'inde Cuma günü kuşluk vaktinde bir sayha (gökten bir ses) olur. Bu olay Ramazan'ın ilk gününün Cumaya denk geldiği ayda olur. Uyuyanı uyandıran bir hidde (çöküş, yıkılış) olur. Cuma gününün gecesinde esir kadınlar odalarından çıkar, hür olurlar.

O sene depremler ve nezlenin çok olduğu bir senedir.* Ramazan ayı o senenin Cuma gecesine denk geldiğinde, sizler Ramazan'ın 15'inde Cuma günü sabah namazını kıldığınızda evinize girin, pencerelerinizi kapatın, bedeninizi koruyun, kulaklarınızı kapayın, Sayha (gökten gelen sesi) duyduğunuzda Allah'a secde edin ve şöyle deyin: "Subhanel Kuddüs, Subhanel Kuddüs, Rabbunal Kuddüs"