Putin'in hamlesi ABD'yi endişelendirdi... ''Büyük bir felakete yol açar''

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in uzaya nükleer silah yerleştirme planına karşı harekete geçen ABD yönetimi, bir dizi karşı önlemle yörüngedeki uydularının güvenliğini tesis etmeye çalışıyor.

aksam.com.tr

Amerika Birleşik Devletleri, Rusya'nın uzaya bir nükleer silah göndererek patlatma ihtimaline karşı alarma geçti.

aksam.com.tr'nin EurAsian Times'tan çevirdiği habere göre, Rusya'nın uzayda olası bir nükleer silah patlatmasının yörüngedeki uyduları bozabileceği ve ABD'nin bundan endişe duyduğu ifade edildi.

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Mike Turner, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ABD Başkanı Biden'dan söz konusu gelişmeye ilişkin raporları kamuya açıklamasını istedi.

Turner, Biden yönetimine çağrıda bulunarak Rusya'nın nükleer silah hamlesinin "ciddi bir ulusal tehdit" olduğunu savundu.

ABD merkezli haber kanalı ABC News'in isimsiz kaynaklara dayandırarak yayınladığı rapora göre, Rusya'nın uzaya nükleer silah göndermesinin asıl hedefi yer ve düşman hedefleri değil, uzaydaki uydular olduğu iddia edildi.

RUSYA UZAYA SOYUZ-2-1V ROKETİNİ FIRLATTI

Geçtiğimiz hafta Rusya'ya ait "gizli askeri yük" Soyuz-2-1v roketiyle uzaya fırlatıldı.

ABD Temsilciler Meclisi'nde yapılan tartışmalarda bunun sahte uydular olduğunu dile getiren Senatörler olsa da, bir kısmı hala Rusya'nın uzayda artan faaliyetlerinden ciddi endişe duyuyor.

ABD yönetimi ise, olası bir nükleer patlamaya karşı güvenlik önlemlerini artırırken, olası bir patlamadan sonra oluşacak radyasyonu temizlemek için radyo dalgalarının kullanmayı planlıyor.

Bununla birlikte ABD, Rusya ve Çin'in özellikle son aylarda uzaydaki faaliyetlerini artırmalarından ve uzayı bir "savaş alanına" dönüştürmelerinden endişe ediyor.

Hayati öneme sahip GPS gibi sistemleri hedef alabilecek saldırıların, başta ABD olmak üzere müttefik devletlerin güvenliğini ciddi tehlikeye atabileceği belirtiliyor.