Hane başına 206 TL veriliyor! PTT'ye TC kimliğiyle gidene anında ödeme var!

Bazı koşullarda vatandaşla destek ödemesi yapılıyor. Elektrik desteği kapsamında hane başına 206 TL veriliyor. Devlet ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Elektrik ve doğal gaz desteği kapsamında milyonlarca vatandaşa ödeme yapılıyor. Destek tutarlarının miktarı hanede yaşayan kişi sayısına göre hesaplanıyor. Bu kapsamda yardım ödemeleri hakkında merak edilen tüm bilgiyi aksam.com.tr olarak derledik.

Devletin ihtiyaç sahibi vatandaşlar için oluşturduğu yardım ve destek ödemeleri için başvurular alınıyor. Devletin faturalarla ilgili sunduğu iki yardım ödemesi var. Bunlardan birisi elektrik desteği, diğeri ise doğal gaz yardımı. Devlet belirli şartlarda ihtiyaç sahibi her vatandaşa ödemesini direkt yapıyor. Destek tutarları 2022 yılının ilk günüyle birlikte yükseldi. Ödemelerin Temmuz ayında da artması bekleniyor.

HANE BAŞI ELEKTRİK DESTEĞİ SAĞLANIYOR

Elektrik desteği 2022 yılı itibariyle en az 103 TL oldu. Bu tutar hane sayısındaki kişiye göre 206 TL'ye çıkıyor.

Elektrik tüketimi desteğinden yararlanmak için ile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki Sosyal Hizmetler Müdürlüklerine müracaat edilmeli.

Öte yandan kaymakamlıklar üzerinden bulunduğunuz bölgedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da müracaat edebilirsiniz.

DOĞAL GAZ YARDIMI BAŞLADI

İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğalgaz Tüketim Desteğinde ödemeler başladı. Isıl harita baz alınarak belirlenen destek tutarı 450 TL-1.150 TL arasında değişiyor.

Doğal gaz yardımı başvuruları e-Devlet üzerinden alınacak. Yapılacak değerlendirme sonrasında başvurusu kabul edilen vatandaşlar destekten yararlanmaya hak kazanacak

Doğalgaz fatura yardımı için de e-devlet kaydı olmayan vatandaşlar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile kendilerine en yakın sosyal hizmet merkezlerine müracaat edebilecek.

103 TL'den 16.000 TL'ye kadar destek müjdesi! 18 yaşına giren parasını PTT'den hemen alıyor!

Toplamda 1.300 TL veriliyor! Paranızı PTT'den çekebilirsiniz! 1-2-3 çocuğu olan ailelere ödemeler başladı!