PTT'ler açık mı? 9 Nisan 2024 PTT açık mı kapalı mı? PTT arefe günü ve bayramda açık mı?

Ramazan Bayramı 10 Nisan Çarşamba günü başlıyor. 9 Nisan Salı günü ise Ramazan ayının son günü arefe idrak ediliyor. Başkan Erdoğan'ın müjdesi ile kamu kurumlarında bayram tatiline ek idari tatilin de eklenmesi ile PTT çalışma günü ve saatleri de merakla araştırılmaya başlandı. Peki, PTT'ler açık mı? 9 Nisan 2024 PTT açık mı kapalı mı? PTT arefe günü ve bayramda açık mı?

PTT'de bayram öncesi bir işlemi olan vatandaşlar Pazartesi ve Salı gününün de idari tatil ilan edilmesinin ardından aramalarını hızlandırdı. PTT'te gitmek isteyen binlerce kişi "PTT'ler açık mı? 9 Nisan 2024 PTT açık mı kapalı mı? PTT arefe günü ve bayramda açık mı?" sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar...

9 NİSAN 2024 PTT AÇIK MI KAPALI MI?

PTT, 8 Nisan Pazartesi günü tam gün ve Arefe günü yarım gün açık olacak.

PTT Ramazan Bayramı boyunca kapalı olacak.

PTT'nin bir sonraki çalışma günü 15 Nisan Pazartesi günü olacak.

PTT ÇALIŞMA GÜN VE SAATLERİ

Hafta içi PTT şubeleri genellikle 08:30 – 17:00 arası hizmet veriyor. Cumartesi günü sadece belirli bölgelerdeki PTT şubeleri 13.30 kadar hizmet vermektedir.

PTT'DE YAPILABİLEN İŞLEMLER

Kredi kartı ödemelerinizi PTT işyerlerinden kolayca gerçekleştirebilir, kredi kartı müşterisi olduğunuz bankaya gitme zahmetine girmeden diğer faturalarınız ile birlikte kredi kartı borcunuzu da PTT'den ödeyebilirsiniz.

Nakit Yatırma İşlemleri: Anlaşmalı Bankalar nezdinde ister kendi hesabınıza, ister bir başkasının hesabına PTT aracılığıyla para yatırabilirsiniz.

Nakit Ödeme İşlemleri: Anlaşmalı Bankalarda bulunan hesaplarınızdan PTT aracılığıyla para çekebilirsiniz.

Bireysel Kredi Ödemeleri: Bankalardan kullanmış olduğunuz kredilerinizin yanı sıra PTT aracılığıyla anlaşmalı olunan Bankalardan kullanmış olduğunuz kredilerinize ait bireysel kredi taksitlerinin geri ödemesini PTT aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.