İŞKUR'un işsize istihdam fırsatı, işverene de eğitimli eleman bulma kolaylığı sağladığı 'İşbaşı Eğitim Programı'nda yeni bir döneme girildi. Düzenlemeye gidilen uygulamada işverenler artık katılımcıların en az yüzde 70'ini 9 ay boyunca istihdam etmek zorunda.
İŞKUR 2012 yılından bu yana İşbaşı Eğitim Programı adı altında bir çalışma yürütüyor. Program özellikle istihdam edilmekte güçlük çekilen grupların işgücü piyasasına girişlerini kolaylaştırması açısından çok önemli. Cuma günkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle uygulamada karşılaşılan sorunların aşılıp daha verimli bir şekilde uygulanması sağlandı ve programda yeni bir döneme girildi. Söz konusu programın temel amacı, iş deneyimi olmayan kişilerin deneyim ve tecrübeyi doğrudan işbaşında kazanması ve işverenlerin de işe alacakları kişileri kendi işyerinde yetiştirmesi.
GÜNLÜK 163 TL ÖDEME
Akşam gazetesinden Okan Güray Bülbül'ün bugünkü köşesinden aktardığına göre, programa katılanlara eğitim boyunca günlük 163.59 TL ödeme yapılıyor. Eğer katılımcı öğrenci ise günlük ödeme 122.69 TL iken aynı zamanda işsizlik ödeneği alan kişilere günlük 81.80 TL ödeme yapılıyor. İşsizlik ödeneği alan kişilere daha düşük günlük ödeme yapılmasının nedeni kişinin aynı zamanda işsizlik ödeneği de alıyor olması ve program boyunca bu ödeneğin kesilmemesi. Geleceğin meslekleri kapsamındaki mesleklerde düzenlenen programlara katılan kişilere yapılan günlük ödeme tutarı ise 179.95 TL. Program süresince bu kişilere iş kazası meslek hastalığı ve genel sağlık sigortası primleri de İŞKUR tarafından yatırılıyor. Ayrıca işsiz kişinin eşi ve çocukları da sağlık hizmetlerinden yararlanıyor. Ödemeler, katılımcılara ait devam çizelgelerinin işverence İŞKUR'a bildirildiği tarihten itibaren 10 işgünü içinde yapılıyor. Program devam ettiği sürece genel sağlık sigortası (GSS) ve iş kazası - meslek hastalıkları sigorta primleri İşsizlik Fonu'ndan karşılanıyor.
YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ