Portakal reçeli tarifi ve püf noktası! Portakalın acısı için bunu yapın

Portakal mevsimindeyiz ve portakalları en iyi değerlendirmenin yollarından biri de portakal reçeli yapmak. Portakal reçeli tarifinde en önemli sorun portakalların acı olması. Böyle olması durumunda şekerin miktarını artırmak yerine portakalların acısını alın. İşte C vitamini deposu portakal reçeli tarifi ve malzemeleri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Portakal reçeli tarifi araştıranlar için nefis bir lezzet önerisi hazırladık. Portakal reçelinde en önemli püf nokta portakalların acısının alınmasıdır. Bunun için portakalları suda bekletmeniz gerekiyor. Bundan sonra geriye sadece 2 adım kalıyor. C vitamini deposu olan portakal reçeli hem pratik hem lezzetli. Kahvaltı dışında keklerinizde ve pastalarınızda da portakal reçelini kullanabilirsiniz. İşte 3 adımda portakal reçeli tarifi ve malzemeleri...

PORTAKAL REÇELİ MALZEMELER

7 adet portakal

7 su bardağı şeker

Yarım limon suyu

1 paket vanilya

PORTAKAL REÇELİ TARİFİ

Portakal reçeli tarifi için önce portakalları iyice yıkayın. Sonra acısının çıkması için suda bekletin. Portakallar istenilen kıvama geldikten sonra küp küp doğrayın ve tencereye koyun.

Üzerine şekeri ilave edin. Şekerle beraber portakalları 45 dakika boyunca kaynatın.

Ocaktan almadan önce içerisine limon suyunu ekleyin. Ocaktan aldıktan sonra içerisine 1 paket vanilya ilave edip ılımaya başladığında kavanozlara yerleştirebilirsiniz.