2024 POMEM sınav giriş yerleri belli oldu mu? POMEM sınavları ne zaman başlayacak?

31. Dönem POMEM Giriş Sınavı gündemde merakla araştırılan konular arasında yerini aldı. Sınava katılmaya hak kazanan adayların 1.050.00 TL (bin elli) olan sınav başvuru ücretini dün akşam saat 17.00'ye kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA ''31. Dönem POMEM Giriş Sınavı'' isimli hesabına yatırdılar. Peki, POMEM sınavları ne zaman başlayacak? 2024 POMEM sınav giriş yerleri belli oldu mu?

Polis Meslek Eğitim Merkezlerine aranan şartları taşıyan lisans mezunu 6.000 erkek ve 1.500 kadın olmak üzere toplam 7.500 öğrenci alımı yapılıyor. Lisans mezunu 37.336 erkek ile 15.000 kadın aday olmak üzere toplam 52.336 aday sınav aşamalarına katılmaya hak kazandı. Peki, POMEM sınavları ne zaman başlayacak? 2024 POMEM sınav giriş yerleri belli oldu mu?

POMEM SINAVLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

POMEM sınavlarının ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. POMEM sınav giriş yerlerinin ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi www.pa.edu.tr adresinden ilerleyen günlerde sınav yerleri ve sınav tarihi ilan edilecek

31. Dönem POMEM Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar sınav yerlerini e-Devlet şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgu yapmak suretiyle öğrenebilecekler.

FİZİKİ MÜLAKAT NE ZAMAN?

Adaylar POMEM sınavlarına girmeden önce Ön Sağlık Kontrol Komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. POMEM Giriş Sınavları, Fiziki Yeterlilik Sınavı ve Mülakat Sınavı şeklinde yapılır.

İnternet üzerinden ilan edilen yer ve tarihte adayların POMEM Giriş Sınavları yapılacaktır.