''Pirireis'' hizmete giriyor... Deniz Kuvvetleri'nin gücüne güç katacak!

Havadan Bağımsız Tahrik Sistemli Denizaltı Projesi kapsamında yapımı tamamlanan ilk denizaltı Pirireis'in ne zaman hizmete gireceği belli oldu. Geçtiğimiz yıllarda deniz testlerine başlanılan Pirireis denizaltısı, 68,35 metre uzunluğa, 6,3 metre mukavim tekne dış çapına, 1850 ton deplasmana ve 40 personel kapasitesine sahip olmasıyla öne çıkıyor. İşte detaylar...

aksam.com.tr


Mili teknoloji hamlesi kapsamında yerli imkanlarla geliştirilen denizaltılar, savunma sanayiinde rakiplerine kıyasla öne çıkan özellikleriyle Türkiye'nin denizlerdeki gücüne güç katıyor.

Bu kapsamda geliştirilen ve inşası tamamlanan Pirireis denizaltısının Deniz Kuvvetleri'nde hizmete gireceği tarih belli oldu.

Milli Savunma Bakanlığın tarafından düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında, Havadan Bağımsız Tahrik Sistemli Denizaltı projesinin ilk ürünü olan Pirireis'in hizmete gireceği gün açıklandı.

"YENİ TİP DENİZALTI PROJESİ"

Yeni tip denizaltı projesi kapsamında 6 denizaltının üretilip Deniz Kuvvetleri'nde hizmete girmesi planlanıyor.

Üretilecek denizaltılar, yakıt bili teknolojisi sayesinde havadan bağumsuz tahrik kabiliyeti özellikleriyle Türk Deniz Kuvvetleri için ilk olma özelliğini taşıyor.

Söz konusu proje sayesinde 2027 yılına kadar 6 denizaltının hizmete alınması planlanıyor.

Denizaltıların başlıca özellikleri ise şöyle:

Havadan bağımsız tahrik kabiliyeti

Gizlilik içinde uzun süre harekat icra edebilme yeteneği

Yüksek süratli gelişmiş torpidolar

Satıh hedeflerine atılabilen güdümlü mermiler

1850 ton deplasman

40 personel kapasitesi

PİRİREİS HİZMETE GİRİYOR!

Milli Savunma Bakanlığı, Pirireis denizaltısının 24 Ağustos'ta Başkan Erdoğan'ın da katılacağı törenle hizmete gireceğini açıkladı.

MSB'nin basın bilgilendirme toplantısında konuşan kaynaklar, şu ifadeleri kullandı:

24 Ağustos'ta Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 'Aksaz Tersanesi Komutanlığı Açılış ve Deniz Platformları Teslim Töreni' gerçekleşecektir. Açılış töreninin ardından, PİRİREİS denizaltısı hizmete girecek, HIZIRREİS denizaltısı bayrak çekme ve seyir deneyimlerine başlayacak, MURATREİS denizaltısı havuz donatım faaliyetlerine başlayacak, YAKIT 2-3-4 akaryakıt gemileri ile dünyada sınıfının en büyüğü olan 3 bin tonluk denizaltı havuzu hizmete girecektir.