Gelinim Mutfakta pideli Arnavut paçası tarifi ve malzemeleri merak edildi. Ekranların en çok izlenen yemek yarışmasında heyecanlı anlar yaşanıyor. Bir gelin ve kayınvalide yapılan yemeğe göre puan topluyor. Pideli Arnavut paçası nasıl yapılır? Haberimizin içerisinden pideli Arnavut paçası tarifi ve malzeme listesine ulaşabilirsiniz.
PİDELİ ARNAVUT PAÇASI MALZEMELERİ NELER?
2 yumurta
2 yemek kaşığı sirke
3 diş dövülmüş sarımsak
6 yemek kaşığı un
4 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
200 gr haşlanıp didiklenmiş tavuk
PİDELİ ARNAVUT PAÇASI NASIL YAPILIR?
Yumurta, sirke, dövülmüş sarımsak ve tuz bir tencerede iyice çırpılır, tavuk suyu eklenir.
Üstüne de un eklenerek boza kıvamına gelene kadar çırpılır.
Kısık ateşte ağır ağır tahta kaşıkla muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
Piştikten sonra servis tabağına alınır.
Ayrı bir tavada tereyağı eritilir içerisine pul biber katılır, hafifçe kızdırılır.
Paçaların üzerine didiklenmiş tavuklar eklenir, üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir.