Peygamber Efendimizin Miraç Kandili duası nedir? Peygamberimizin dilek duası nasıl?

Miraç gecesinde okunacak dualar araştırılıyor. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in Miraç'a çıktığı bu önemli gecede tövbe edilecek, nafile namazlar kılınacak. Peki, Peygamberimizin dilek duası nasıl? Peygamber Efendimizin Miraç Kandili duası nedir?

Bugün Miraç Kandili ve Müslüman alemi dualar edecek, ibadetlerini yapacak. Bu özel günde farklı bir dua etmek isteyen kişiler Peygamberimizin dilek duasını araştırmaya başladı. Peki, Peygamber Efendimizin Miraç Kandili duası nedir? Peygamberimizin dilek duası nasıl? İşte merak edilenler...

PEYGAMBERİMİZİN DİLEK DUASI NASIL?

Duaların kabul olduğu özel vakitler vardır. Miraç Kandili de o vakitlerden ve o kıymetli gecelerden biridir. Bu gecede edilecek dualar ret olunmaz. Peki dileklerinizin kabulü için nasıl dua etmelisiniz? Aşağıda vereceğimiz duayı Peygamberimiz gözleri kör olan birinin isteği üzerine söylemiştir. O kişi Hazreti Muhammed'e gelip 'Ya Resulallah! Allahü teâlâya dua et, gözlerim açılsın' deyince ona abdest alıp aşağıdaki duayı etmesini söylemiştir. -"Yâ Rabbi! Sana yalvarıyorum. Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselamı araya koyarak, senden istiyorum. Ey çok sevdiğim Peygamberim Muhammed aleyhisselam, seni vesile ederek, Rabbime yalvarıyorum. Senin hatırın için kabul etmesini istiyorum. Ya Rabbi, bu yüce Peygamberi bana şefaatçi eyle! Onun hürmetine duamı kabul et!"

Tırmizi'nin aktardığına göre bu duayı okuyanlar dileklerine ve isteklerine kavuşmuşlardır.

Tövbe İstiğfar duası anlamı nedir, kaç kez okunmalı? Miraç Kandili'nde okunacak dualar neler?

MİRAÇ KANDİLİ VE GECESİ NEDEN ÖNEMLİDİR?

İki aşamalı bu gökler ötesi yolculuk, peygamberliğin 12. yılında, hicretten on sekiz ay önce, mübarek üç ayların ilki olan Recep ayının 27. gecesinde gerçekleşmiştir. Kadir gecesinin de Ramazan'ın 27. gecesi olması ile aralarında çok gizemli bir tevafuk vardır. Bediüzzaman Hazretleri: "Mi'rac gecesi ikinci bir Kadir gecesi hükmündedir." sözleriyle, bu gecenin Kadir gecesinden sonra en kutsal gece olduğunu belirtmişlerdir. Ebu Talip'in ve Hatice validemizin vefatı ile çok hüzünlenen, müşriklerin üç yıl süren ablukası ve Tâiflilerin saldırıları karşısında daralan Hazreti Muhammed ve Müminler, bu mi'rac olayı ile muhteşem bir teselliye ve ihsan–ı İlâhîye nail olmuştur.

12 rekatlık MİRAÇ KANDİLİ namazı ne zaman, saat kaçta kılınır? Miraç Kandili namazı nasıl kılınır, kaç rekat?