Peygamber Efendimizin kandillerde okudu dua ve Türkçe meali: Peygamber Efendimizin Mevlid Kandili duası nedir?

Mevlid Kandili bugün idrak ediliyor. Peygamber Efendimiz, mübarek gün ve gecelerin ibadetlerle değerlendirilmesini tavsiye buyurmuş, bu gecelerde vakit ve kaza namazlarının kılınmasını önermiştir. Bu geceyi ganimet bilmeli, tevbe istiğfar etmeli, kaza namazı kılmalı, Kur'an-ı kerim okumalı. Peki, Peygamber Efendimizin Mevlid Kandili duası nedir, nasıl okunur? Türkçe meali nedir?

Mevlid Kandili, Hz. Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak idrak edilirken İslam alemi açısından da büyük öneme sahip. Mübarek kandil gecesinde tüm müslümanlar ibadetlerini edecekler ve günahları için tövbe duası yapacaklar. Bu önemli ve mübarek günde Peygamber Efendimizin duasını okumak isteyenler de aramalarını hızlandırdı. Peki, Peygamber Efendimizin Mevlid Kandili duası nedir, nasıl okunur? Türkçe meali nedir?

PEYGAMBER EFENDİMİZİN KANDİL DUASI NEDİR?

Peygamber efendimiz (Allahümmerzuknâ kalben takıyyen mineşşirki beriyyen lâ kâfiren ve la şakiyyâ) duasını çok okurdu.

Hazreti Muhammed (s.a.v) şöyle dua ederdi;

"Bismillâhirrahmanirrahim. Eûzu bi-afvike min ikâbike ve eûzu bi-ridâke min sahatike ve eûzu bike minke celle vechuke lâ-uhsî senâen aleyke ente kemâ esneyte alâ nefsike."

MEVLİD KANDİLİ MESAJLARI 2023 :: En güzel, en anlamlı, resimli, dualı, ayetli kısa ve öz kandil mesajları burada...

Türkçe anlamı:

"Allah'ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum, senden yine sana ilticâ ediyorum. Senin şanın yücedir. Sana yaptığım senayı, senin kendine yaptığın senaya denk bulmuyorum. Sana layık bir surette hamd etmekten acizim"

MEVLİD NE DEMEK?

Mevlid, İslâm edebiyatında Muhammed'in doğum gününde yapılan kutlama merasimlerine, bu merasimlerde okunmak üzere yazılan ve bestelenen manzum şeklindeki edebî metinlere verilen isim. Mevlîd, bunun yanında İslâm edebiyatında müstakil bir edebî türdür

Mevlid Kandili'nde hangi ibadetler yapılır, hangi dualar okunur? Mevlid Kandili Duası Türkçe ve Arapça okunuşu

Mevlid Kandili Namazı nasıl kılınır? Mevlid Kandili Namazı kaç rekattır, hangi dua ve sureler okunur?

Mevlid Kandili'nde çekilecek tesbihler ve zikirler neler? Mevlid Kandili gecesi tesbihleri ve zikirleri...

Mevlid Kandili ayetleri ve hadisleri neler? İşte Mevlid Kandili ile ilgili ayetler...

Mevlid Kandili anlamı ve önemi nedir? Bugün kandil mi, ne kandili?