Petrol Ofisi ne zaman kuruldu? Petrol Ofisi kimin? Petrol Ofisi CEO'su kim?

Petrol Ofisi, bp Türkiye'nin akaryakıt operasyonlarını satın alıyor. Petrol Ofisi'nden yapılan açıklamada, bp'nin Türkiye pazarındaki BP Petrolleri AŞ ve BP Turkey Refining Limited şirketlerini kapsayan ve kapanışı düzenleyici kurumun onayına tabi olan işlemin bedeli belirtilmedi. Peki, Petrol Ofisi kimin? Petrol Ofisi ne zaman kuruldu? Petrol Ofisi CEO'su kim?

Petrol Ofisi Grubu, bp'nin Türkiye'deki akaryakıt operasyonlarını satın almak üzere hisse alım sözleşmesi imzaladığını duyurdu. Bu haberi görenler "Petrol Ofisi kimin? Petrol Ofisi ne zaman kuruldu? Petrol Ofisi CEO'su kim?" sorularının yanıtını araştırmaya başladı. İşte detaylar...

PETROL OFİSİ KİMİN?

Petrol Ofisi A.Ş., Vitol Group'un sahibi olduğu, petrol ve petrol ürünleri üzerine Türkiye'de ticari faaliyet gösteren anonim şirkettir.

PETROL OFİSİ NE ZAMAN KURULDU?

Kamu ve özel sektör kuruluşları ile nihai tüketicilerin gereksinimi için petrol ve petrol ürünleri satın almak, ithal etmek ve ülkenin çeşitli yerlerinde stoklar oluşturup pazarlamasını yapmak amacıyla 1941 yılında kuruldu.

1983 yılında anonim şirket yapısına kavuşan ve 2000 yılında özelleştirilen Petrol Ofisi, günümüzde 1800'e yakın akaryakıt istasyonu, 1 madeni yağ fabrikası, 9 akaryakıt terminali, 3 LPG terminali, 20 havalimanı ikmal ünitesi ve yaklaşık 1 milyon metreküp depolama kapasitesiyle Türkiye'nin önde gelen akaryakıt dağıtım ve madeni yağ şirketidir.

PETROL OFİSİ CEO'SU KİM?

Petrol Ofisi Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Abbasoğlu'dur.

MEHMET ABBASOĞLU KİMDİR?

Mehmet Abbasoğlu, Türk iş insanı, Petrol Ofisi Grubu CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesidir.

Mehmet Abbasoğlu, lisans eğitimini 1989-1992 yılları arasında Macalester College'da tamamlayarak Matematik, Ekonomi ve İşletme alanlarında derece aldı. 1994 ila 1996 yılları arasında Harvard Business School'da İşletme Yüksek Lisansı (MBA) eğitimini sürdürdü.

Abbasoğlu, profesyonel kariyerine 1992 yılında ABD'de Dain Bosworth'ta yatırım bankacısı olarak başladı. 1996 yılında New York'tan Londra'ya taşınarak 2002 yılına kadar Merrill Lynch ve Salomon Brothers International'da yönetici direktör ve başkan yardımcısı olarak çalıştı.

2002-2007 yılları arasında Çukurova Holding ve Turkcell'de yeniden yapılandırmadan sorumlu yönetim kurulu danışmanı olarak görev yaptı.

2007-2016 yılları arasında sırasıyla J.P. Morgan, Macquarie Capital Advisers ve Societe Generale'de direktör ve idari direktör görevlerini üstlendi.

2016 yılında Petrol Ofisi satın alması sürecini yönetmek üzere küresel bir enerji ve emtia ticaret şirketi olan Vitol'e katılan Mehmet Abbasoğlu, Eylül 2022'den bu yana Petrol Ofisi Grubu'nun CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Abbasoğlu, aynı zamanda tamamı Petrol Ofisi Grubu iştiraki olan, E-Power Enerji A.Ş., OfisFinans Finansman A.Ş., PO Finans ve Teknoloji A.Ş ile Rune Technologies Bilişim Hizmetleri A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanlığını da yürütmektedir.

SAHA Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Marmara Yelken Kulübü Onur Üyesi olan Abbasoğlu evli ve iki çocuk babasıdır.