Çok daha kısa sürecek! Oyunseverlere müjde! Valorant'a yeni oyun modu geliyor

Riot Games tarafından geliştirilen ve 2020'den bu yana büyük bir hayran kitlesine sahip olan Valorant yeni bir oyun moduna kavuşuyor. Son dönemde artan maç uzunlukları nedeniyle şikayetçi olan oyuncular için geliştirilen maçların daha kısa süreceği bir Valorant modu yakın zamanda kullanıma sunulacak.

Aksam.com.tr

Muhammed Fatih Karabulut

Son yılların popüler video oyunlarından Valorant'a yeni bir oyun modu geliyor. Riot Games, Valorant maçlarının daha kısa süreceği bir oyun modu üzerinde çalışmalara başladı. Bu mod sayesinde ortalam 30 ile 50 dakika arasında süren maçların uzunluğu 15 dakikaya düşecek.

VALORANT'A YENİ MOD GELİYOR

Engadget'te yer alan habere göre; son dönemde oyuncuları Valorant oynamaktan alıkoyan en önemli şey maçların uzunluğu. Riot Games, oyunun herkese açık yapısında test etmeye başladığı daha kısa modla bu konuya el atmak istiyor.

Temel rekabetçi ve derecelendirilmemiş (veya derecelendirilmemiş) modlardaki maçlar genellikle 30 ile 50 dakika arasında sürüyor. Her turun iki dakika kadar sürdüğü varsayılırsa bir takımın 13 tur kazanıp galip gelmesi yarım saati geçiyor.

Ayrıca rekabetçi maçlarda, skor 12-12'ye ulaşınca maç uzatmaya gidiyor. Takımların oynamaya devam etmek için oy kullanmaları halinde uzatmalarda en az iki raunt kazanması gerekiyor.

15 DAKİKA SÜRECEK

Yeni Swiftplay modu, rekabetçi olmayan moda benzer bir yapıda olacak. Bu modda beş tur kazanan ilk takım galip gelecek. Saldıranlar ve savunanlar dört raunttan sonra taraf değiştirecek ve ani ölüm uzatması olacak. Riot, Swiftplay maçlarının yaklaşık 15 dakika süreceğini söylüyor.

Ekonomide ve oyuncuların tüm eğlenceli şeylere daha kısa formatta erişebilmelerini sağlamak için nihai puanları nasıl kazandıkları konusunda bazı ince ayarlar var. Örneğin, bir Swiftplay karşılaşmasının her yarısının başında ücretsiz olarak iki nihai puan alacaksınız. Bu nedenle, oyunun en güçlü yeteneklerini biraz daha sık kullanabilirsiniz.

Valorant'ın rekabetçi veya derecelendirilmemiş maçlar (Spike Rush ve Deathmatch gibi) kadar uzun sürmeyen başka gündelik modları olsa da, Swiftplay temel modların kural setini daha yoğun bir biçime getiriyor. Riot, bunun çok fazla boş zamanı olmayan insanların daha fazla Valorant oynamasını kolaylaştırması gereken sık talep edilen bir mod olduğunu söylüyor.

Swiftstep beta, aynı zamanda bir dizi denge değişikliği getiren ve çeşitli yeteneklerin birbiriyle nasıl etkileşime girdiğini değiştiren günümüzün 5.12 yamasıyla yayına giriyor. Swiftstep, derecelendirilmemiş mod için kullanılan tüm haritalarda mevcut olacak ve beta, 10 Ocak'a kadar devam edecek.