Oyunseverler için büyük uyarı geldi! Steam'de sakın bu oyunu satın almayın

Dijital oyun dağıtım platformu Steam üzerinden yayınlanan yeni bir oyun ile ilgili oyunculara uyarı geldi. Son yılların popüler FPS oyunlarıdnan Escape From Tarkov Steam'de satışa çıkarıldı. 2017'de Battlestate Games tarafından piyasa sürülen oyunun aslında gerçek olmadığı ortaya çıktı.

Son dönemde oldukça popüler olan video oyunu Escape From Tarkov ile ilgili oyunseverlere mağduriyet yaratan bir konuyla gündeme geldi. Dijital oyunların kalesi Steam üzerinden yayınlanan Escape From Tarkov oyununun fake olduğu ortaya çıktı. Oyun 382 TL ile mağazada yer aldı.

SAKIN STEAM'DE BU OYUNU SATIN ALMAYIN!

İsmini orijinal Escape from Tarkov'un geliştirici stüdyo ismiyle değiştiren dolandırıcı geliştirici, oyununun ismini de Escape from Tarkov olarak değiştirdi ve görselller, açıklama ve videolar gibi detayları kendi oyununa yükledi. Oyuncular da Escape from Tarkov'un gerçekten Steam'e geldiğini sandı.

Kullanıcılar, Escape From Tarkov'un herhangi bir açıklama gelmeden Steam'de satışa çıktığını fark etti. Normalde 45 dolar değerindeki oyunun değerinden çok daha düşük bir fiyata, 382 TL'ye satılması da büyük dikkat çekti.

Ancak daha sonra listelemenin sahte olduğu ortaya çıktı. Steam verileri incelendiğinde dolandırıcıların, farklı bir oyunu düzenleyerek Escape From Tarkov olarak değiştirdiği ve insanlara satmaya çalıştığı görüldü.

Sahte Escape From Tarkov kısa bir süre sonra Steam'den kaldırıldı.

ESCAPE FROM TARKOV STEAM'E GELECEK Mİ?

Yalnızca geliştirici ekibin kendi internet sitesinde satışa sunulan Escape From Tarkov, 35 euro ile satışa sunulmaktadır. Oyunu oynamak isteyen oyuncuların ise Escape From Tarkov'un Steam'e gelip gelmeyeceği merak ediliyor.