Otomotiv devleri ayrılıyor! Nissan ve Renault herkesi şaşırttı...

Nissan ve Renault artan maliyetler sebebiyle aynı çatı altında birleşmeye karar vermişti. Fakat son zamanlarda gelişen olaylar sonucunda, Nissan ve Renault ortaklığı sona erecek hale geldi. İşte dev otomotiv şirketleriyle ilgili detaylar…

Son yıllarda yükselen maliyetler pek çok otomobil üreticisini ortaklık kurmaya sevk etti. Birçok üretici firma ortak şirketlerle aynı çatı altında birleşirken, bazıları ise otomobillerde ortak parça kullanımına gitti. Son dönemlerde gittikçe gelişen ortaklıklardan biri Renault ve Nissan oldu. Fakat bu birleşme sona erebilir.

RENAULT VE NİSSAN ORTAKLIĞI

Alınan bilgilere göre Nissan otomobil üreticisi, ittifak ortağı olan Renault'dan bağımsız olarak ilerlemek istiyor. Yakın bir zamanda işbirliği konusunda resmi olarak anlaşan iki şirket, Nissan'ın farklı planları ile farklı yönlere gidebilecek gibi görünüyor.

Nissan ve Mitsubishi ile oluşan Alliance mevcut ortaklığının yeniden düzenlendiği Renault tarafından Şubat ayında duyurulmuştu. Yeni düzenlenen planlar doğrultusunda söz konusu üç şirket elektrikli otomobillerle ilgili Avrupa, Latin Amerika ve Hindistan'da ortak yatırımlar yapacaklarını duyurdu.

Öte yandan Renault'un elinde bulundurduğu Nissan hisselerini azaltacağı da anlaşmanın yeni maddeleri arasında yer aldı. Maddeye istinaden Renault, Nissan firmasındaki yüzde 43 hisse oranını yüzde 15'e düşürecek. Yaşanan gelişmeler sonrasında hareket kabiliyeti artan Nissan firmasının yeni planlar yaptığı ve yeni ortaklıklar için zemin aradığı düşünülüyor.