Otomobil dünyası ona ''Tesla katili'' diyor! 2023'te piyasaları sallayacak! Hyundai Ionic 6 gün yüzüne çıktı!

Son dönemde sıkça konuşulan ve çıkması için gün sayan Hyundai Ionic 6 gün resmi olarak tanıtıldı. Güney Kore merkezli otomobil markasının 2023 yılında piyasaya süreceği elektrikli bir araba olan Ionic 6 tasarımı ile ön plana çıkıyor. Tesla Model 3 rakibi olarak gösterilen Ionic 6 uzun menzil mesafesiyle dikkat çekiyor.

Güney Kore merkezli otomobil markası Hyundai yeni modeli Ionic 6'nın tanıtımını gerçekleştirdi. Otomobil dünyasındaki birçok marka ve modelin elektrikliye geçmesiyle birlikte Hyundai Ionic 6 özellikleri ile beraber dikkat çeken bir tanıtım yaptı. 6 büyük bataryası olan Ionic 6, 610 km menzil mesafesiyle ön plana çıkıyor.

IONIC 6 2023'TE PİYASAYA ÇIKACAK

Dünyaca ünlü marka Hyundai yeni elektrikli sedan model aracı Ionic 6 2023'te piyasaya çıkacak. Hyundai'nin elektrikli sedanı, Ioniq 5 isimli elektrikli crossover ile aynı olan E-GMP isimli platform üzerine inşa edildi. Özelleştirilebilir yapıdaki platform, bu otomobile iki batarya seçeneği sunuyor. Bu seçenekler; 53 kWh veya 77,4 kWh olarak açıklandı. Üstelik tüketiciler, bu modeli satın alırken yalnızca arkadan itiş veya dört çeker versiyon tercihinde bulunabilecekler. Dört tekerden çekiş, çift elektrik motoru içeriyor.

600 KİLOMETRE MENZİL SUNACAK

Giriş seviyesinde 53 kWsa kapasiteli küçük batarya ile kombine edilen bu versiyon için (18 inç jantlarla) WLTP'ye göre 14 kWsa/100km'nin altında birleşik enerji tüketimi hedefleniyor. Çift motorlu Ioniq 6 ise 320 hp güç ve 605 Nm tork üretiyor. Araç bu sayede 0-100 km/s hızlanmasını 5.1 saniyede tamamlıyor.

Elektrikli sedanın tek motor, 77.4 kWsa batarya ve 18 inç jant kombinasyonuyla WLTP'ye göre 610 kilometre menzil sunacağını tahmin ediliyor. Bu değer, kendinden önceki Ioniq 5'e göre 100 kilometre civarında bir artış anlamına geliyor.

18 DAKİKADA %80 ŞARJ

Ioniq 6 menzili kadar hızlı şarj desteğiyle de premium modelleri aratmıyor. 800V'a kadar desteğin sunulduğu batarya, 350 kW'lık kaynak üzerinden yüzde 10'dan yüzde 80 seviyesine 18 dakikada getirilebilecek.

LED aydınlatma, kapalı ızgara ve nispeten şık çizgiler, Hyundai Ioniq 6'nın ön kısmında yer alan tasarım detayları olarak karşımıza çıkıyor. Gövdeye gömülü kapı kolları ve kamera şeklindeki yan aynalar da dikkatlerden kaçmıyor.

Android Auto ve Apple CarPlay uyumluluğunun devrede olduğu otomobilde şarj istasyonlarına göre en iyi rotaları gösteren navigasyon, 64 renkli ambiyans aydınlatması, 8 hoparlörlü Bose ses sistemi ve aracın sürüş durumuna göre değişen yapay motor sesi gibi özellikler de mevcut.