ÖSYM YKS sınav tarihleri ve saatleri | 2024 TYT ve AYT ne zaman?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından bu hafta sonu gerçekleştirilecek. YKS ile ilgili açıklamalarda bulunan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2024-YKS'ye 3 milyondan fazla adayın başvuru yaptığını belirtti. Peki, 2024 TYT ve AYT ne zaman? İşte ÖSYM YKS sınav tarihleri ve saatleri...

2024 ÖSYM YKS sınav tarihleri ve saatleri merak ediliyor. YKS'nin 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), tüm adaylar için zorunlu olup, "Alan Yeterlilik Testleri (AYT)" isteğe bağlı olup adaylar başvurularını tamamladı. Peki, 2024 TYT ve AYT ne zaman?

TYT NE ZAMAN?

2024-YKS 1. Oturum (TYT)

Yükseköğretim Kurumları Sınavı

Sınav Tarihi: 08.06.2024 10:15

AYT NE ZAMAN?

2024-YKS 2. Oturum (AYT)

Yükseköğretim Kurumları Sınavı

Sınav Tarihi: 09.06.2024 - 10:15 - 15:45

SINAVDA HANGİ TESTLER YER ALACAKTIR?

TYT'de; Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer alacaktır. TYT'de uygulanacak testler ve kapsamları, Tablo 1A'da gösterilmiştir. AYT'de adaylara, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ile Fen Bilimleri testlerinden oluşan bir kitapçık verilecektir.

AYT'de adaylar, hesaplanmasını istedikleri puan türü için gereken testleri cevaplayacaklardır. SAY, SÖZ ve EA puan türlerinin hepsinin hesaplanmasını isteyen adaylar, sınav süresince tüm testleri cevaplayabileceklerdir.

YDT, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacaktır. Her dil için ayrı soru kitapçığı bulunacaktır. Sınavda adaya, başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecektir.