YKS ek tercihler ne zaman başlıyor? ÖSYM ek tercih kılavuzu 2023 yayınlandı mı?

ÖSYM ek tercih kılavuzu 2023 gündemde yoğun olarak araştırılan başlıklar arasında yerini aldı. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapıldı. Kayıt yaptırmayan veya yerleşemeyen adaylardan kalan kontenjanlar için ek tercih sürecine start verilecek. Peki, ÖSYM ek tercih kılavuzu 2023 yayınlandı mı? YKS ek tercihler ne zaman başlıyor?

Bu sene henüz tercih yapmamış veya bir yere yerleşememiş olan YKS adayları ek tercih sürecini bekliyor. Bilindiği üzere ek tercih için öncelikle ilk kayıt işlemlerinin tamamlanması bekleniyordu. Üniversite kayıt dönemi 1 Eylül'de sona erdi. Sıra ek tercih aşamasına geldi. Adaylar arama motorlarında "ÖSYM ek tercih kılavuzu 2023 yayınlandı mı? YKS ek tercihler ne zaman başlıyor?" sorularının yanıtını yoğun olarak araştırmaya başladı. İşte ÖSYM'den gelen son açıklamalar...

ÖSYM EK TERCİH KILAVUZU 2023 YAYINLANDI MI?

Ek tercihde adayların işlemlerini eksiksiz ve doğru yapabilmeleri, boş kalan kontenjanlar ile sıralama ve puanları görebilmeleri için kılavuz hazırlanıyor. Ancak ÖSYM tarafından henüz ek tercih kılavuzu yayınlanmadı.

Kayıt sürecinin ardından fakülteler boş kalan kontenjanları ÖSYM'ye bildiriyor ve ardından ÖSYM ek tercih için kılavuz hazırlayıp erişime açıyor.

Bu nedenle ek tercih döneminin Eylül ayının ilk 15 günü içerisinde başlaması bekleniyor.

YKS ek tercihler ile ilgili bir gelişme olması halinde haberimiz içerisine eklenecektir.