Nereden geldiği henüz bilinmiyor! Ormanın derinliklerinde terkedilmiş halde bulundu

Ormanın derinliklerinde keşfedilen tren gizemini koruyor. İngiltere'nin Suffolk kırsalında doğayla bir bütün haline gelmiş bir buharlı tren bulundu. Dışı örümcek ağları, sarmaşıklar ve dikenlerle kaplanan buharlı trenin 1950'li yıllardan kalma olduğu düşünülüyor.

Aksam.com.tr

Çeviri: Muhammed Fatih Karabulut

İngiltere'de ormanın ücra bir köşesinde uzun süredir kullanılmayan buharlı tren bulundu. Yapımı 1950'lerde tamamlanan buharlı tren Suffolk kırsalında dikenlerle ve örümcek ağlarıyla kaplı bir haldeydi. Harry Potter filmindeki tarzda olan tren ile ilgili araştırmacıların incelemeleri sürüyor.

Aksam.com.tr'nin İngiliz The Mirror'dan aktardığı habere göre; uzun süredir kullanılmayan, terkedilmiş halde bulunan tren tıpkı Harry Potter filminde yer alan lokomotife benziyor. Kaşif Steve Liddiard etrafta dolaşan söylentileri duyduktan sonra trenin izini sürerek kırsal bir alanda buldu.

GİZEMİNİ KORUYOR

NHS'de bir hobi olarak kayıp yerlerin izini süren Kıdemli Patoloji Bilişim görevlisi Steve şunları söyledi:

"Yerliler bunu biliyor gibi görünüyor. Ancak nereden geldiği bilinmiyor. Tam bir gizem. Burada bazı hikayeler var ama bu gerçekten garip. İzini bulmak için çok fazla araştırma ve harita taraması yapıldı. Bununla ilgili şurada burada bulduğum bazı bilgiler var. Tren dikenli çalılar ve böğürtlenlerle çok iyi korunuyor. Harry Potter Hogwarts tarzı bir tren ama neden orada olduğu ve gerçek tren raylarında oturduğu biraz gizemli"

HALA DUMAN KOKUYOR

Trenin tadilat amacıyla alındığına dair söylentiler var ama somut bir şey yok. 1950'li yıllarda bir İskandinav şirketi tarafından inşa edilen Tren, acımasız Fin kışlarına dayanacak şekilde inşa edildi. Ancak şimdi bu terk edilmiş ray parçasında tek başına oturuyor ve çevre unsurları onu aşındırdı. Son yolculuğu üzerinden onlarca yıl geçmesine rağmen, tren hala duman kokuyor.

Steve, vandalların bulamaması için yerini gizli tutmaya karar verdi. Tren, yarım yüzyılı aşkın süredir faaliyette olmamasına rağmen hala yağ ve duman kokuyor. Onlarca yıldır oradaymış gibi görünüyor. Araştırmacı Steve, terk edilmiş binalar, yapılar ve nesneler için bir tutkusu olduğunu, bu yerleri parçalanıp tamamen kaybolmadan önce belgelemek istediğini ifade etti.

"WhatsApp daha güvenli" Meta CEO'su Mark Zuckerberg Apple'ı taşladı!

Google'a sakın bunu yazmayın! Arama motorunu çökerten sorgulama