Yeliz Gediman
Orman Genel Müdürlüğü (OGM), farklı şehirlerde görevlendirilmek üzere toplamda 4.500 geçici işçi alımı yapacağını duyurdu. İlan kapsamında, Orman İşçisi, Arazöz Şoförü, Dozer Operatörü, Greyder Operatörü, Ekskavatör Operatörü, İş Makinesi Operatörü ve Traktör Operatörü gibi farklı kadrolarda istihdam sağlanacak. İşte, OGM personel alımı başvuruları ve detayları...
ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?
Orman Genel Müdürlüğü, 7 farklı pozisyonda olmak üzere toplamda 4500 geçici işçi alımı yapacağını açıkladı.
Adayların, Orman Genel Müdürlüğü personel alımı başvuruları için 10-14 Mart arasında Türkiye İş Kurumu üzerinden başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Operatör pozisyonuna başvuran adayların sözlü ve uygulamalı sınavı geçmesi gerekiyor.
Pozisyonlar için belirtilen şartları yerine getiren adaylar, kura çekimi ile belirlenecek.
OGM 4500 İŞÇİ ALIMI KADRO DAĞILIMI
Orman Genel Müdürlüğü'nün personel alımı kapsamında alınacak işçi sayıları şu şekilde:
Orman İşçisi: 3.105 kişi
Arazöz Şoförü: 812 kişi
Dozer Operatörü: 160 kişi
Greyder Operatörü: 233 kişi
Ekskavatör Operatörü: 122 kişi
İş Makinesi Operatörü: 36 kişi
Traktör Operatörü: 32 kişi
OGM İŞÇİ ALIMI BAŞVURU TARİHLERİ VE ŞARTLARI
Orman Genel Müdürlüğü personel alımı Başvuru Tarihleri: 10 - 14 Mart 2024 tarihleri arasında başvurular alınacaktır. Başvurular Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden online olarak yapılacaktır.
Orman İşçisi, Arazöz Şoförü, Dozer Operatörü, Greyder Operatörü, Ekskavatör Operatörü, İş Makinesi Operatörü ve Traktör Operatörü unvanlarına başvuran adaylar arasından noter huzurunda çekilecek kura sonucuna göre sözlü ve uygulamalı sınava, iş ilanında belirtilen kadro sayısının 4 (dört) katı kadar aday çağrılacaktır.
1. 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak,
2. Başvuru süresinin son tarihi itibarı ile 18 yaşını tamamlamış olmak,
3. Başvuru yapacak adayların, Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
4. Başvurunun son günü itibarıyla kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,
5. Başvurunun son günü itibarıyla talep edilen öğrenim durumu ile diğer genel ve özel şartlara haiz olmak,
6. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak,
7. İŞKUR Açık İş İlanında belirtilen yerleşim biriminde/birimlerinde ikamet ediyor olmak,
8. Her aday, yalnızca bir meslek koluna başvuru yapabilecektir,
10. Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan, kura, sınav ve atama süreçlerinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir.
11. Açık iş ilan sayısının 4 katı kadar asil ve 4 katı kadar yedek aday noter huzurunda kura çekimi ile belirlenecek olup, kura tarihi ve yeri vb. tüm bilgilendirmeler ilgili Bölge Müdürlüğünün internet sitesinden yayımlanacaktır.