Toros'tan sonra sıra efsane model Renault Broadway'de! 2023'te piyasayı silip süpürmeye geliyor!

Dünya genelinde elektrikli otomobillerin popülerleşmesi ile birlikte yeni modeller ortaya çıkmaya başladı. Fransız otomobil üreticisi Renault'nun yeni elektrikli araçlar üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre Renault bir döneme damgasını vuran Renault Broadway ve Toros modellerini yeniden piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Otomobil tutkunlarını heyecanlandıran haber Renault cephesinden geldi. Bir dönem özellikle Türkiye'ye damgasını vuran Renault Toros ve Broadway modellerinin 2023 yılında yeniden piyasaya sürüleceği öğrenildi. Dünya genelinde elektrikli araçların artmasıyla ve fosil enerji kaynaklarının kısıtlı olması nedeniyle Renault Broadway ve Toros modelleri de elektrikli olacak. Uzun süredir bu proje üzerinde çalışan Renault piyasayı sallayacak gibi duruyor.

2023'TE TOROS VE BROADWAY GELİYOR!

Türkiye'de 90'lı yıllara damgasını vuran Renault Toros ve Broadway modelleri hali hazırda Anadolu'nun birçok bölgesinde kullanılıyor. Renault, bu modellerin hem çok sevilmesinden hem de elektrikli araç piyasasında güçlenmek istemesinden dolayı Toros ve Broadway'in elektrikli modelleri üzerinde çalışıyor.

Broadway'in elektrikli versiyonunun Taliant'a benzeyeceği söylense de henüz bu konuda net bir açıklama yok. Sızdırılan bilgilere göre, Broadway'in elektrikli versiyonu Renault Zoe'dan 5-10 bin euro daha pahalı olacak. Renault Zoe'nun ülkemizdeki fiyatı ise 729 bin TL'den başlıyor.

Renault'un bir diğer efsane modeli Renault 12 yani bilinen ismi ile Toros'unda tamamen elektrikli ve yenilenmiş modelinin geleceği konuşulanlar arasında yerini alacak. Otomotiv devinin SW versiyonunu temsil eden modeli tamamen elektrikli motora kavuşturularak meraklılarının karşısına çıkması bekleniyor.

Fransa kaynaklı bir habere göre Renault, önümüzdeki süreçte R5 ve Toros'u benzer fiyat baremleriyle satışa sunacak.

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor: Trafikte yeni dönem! Ehliyet taşıma devri sona erdi