Maske zorunluluğu ne zaman kalkacak? Okullarda maske zorunluluğu kalktı mı?

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske zorunluluğuna dair önemli kararlar alınacağını ifade etti. Bu gelişme sonrasında ''Okullarda maske zorunluluğu kalktı mı?'' sorusunun yanıtı merak konusu oldu. Peki, maske zorunluluğu ne zaman kalkacak? İşte son gelişmeler...

Koronavirüs Bilim Kurulu'nda görüşülecek gündem maddelerinden birisi de maske zorunluluğu olacak. Bu kapsamda alınacak karar vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. Peki, okullarda maske zorunluluğu kalktı mı? Maske zorunluluğu ne zaman kalkacak? İşte detaylar...

MASKE ZORUNLULUĞU NE ZAMAN KALKACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske zorunluluğuna ilişkin Koronavirüs Bilim Kurulu'nda önemli kararlar alınacağını söyledi. Alınan bilgiye göre, maske zorunluluğuna esneklik getirilmesi bekleniyor.

OKULLARDA MASKE ZORUNLULUĞU KALKTI MI?

Kurulda, maske kullanımına esneklik getirilmesi ve ilk olarak okullarda maske zorunluluğunun kaldırılması bekleniyor.

Koca, Sakarya Valiliği'ni ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kovid-19 vaka sayıları ve salgının seyrine ilişkin soru sorulan Koca, salgının seyrinin bu dönemde giderek etkisini azaltmaya başladığını belirterek, "Özellikle sıfır vaka olan, sıfır yoğun bakım hastası olan illerimiz olmaya başladı. 19 ilimizde, yoğun bakımda yatan hasta sayısı sıfır" diye konuştu.

Bakan Koca, geçen yıl "Maskeli son yazımız olacak" dediğini hatırlatarak, "O dönem inanan çok olmamıştı. Geldiğimiz noktada bahar geldi, yaza giriyoruz. Giresun'da da 3 ay önce hatırlarsanız, 'Sağlık Bakanı'nız olarak yüksek sesle ifade ediyorum; en kötü günlerimiz geride kaldı, endişe etmeyiniz, müsterih olunuz' diye bir konuşmam olmuştu. O dönemde de özellikle arkadaşlarımız, bilim insanı arkadaşlarımız dahil olmak üzere biraz endişeyle yaklaştılar. Yine aynı şeyi söylüyorum; endişe etmeyiniz, en kötü günlerimiz geride kaldı, müsterih olun" ifadelerini kullandı.