İstanbul ve Ankara'da okullar tatil mi? MEB açıkladı!

Seçimler 31 Mart Pazar günü okullarda gerçekleşecek. Bu nedenle pek çok vatandaş, ''Okullar 1 Nisan'da tatil mi?'', ''İstanbul'da okullar tatil mi?'' ve ''Ankara'da okullar tatil mi?'' gibi soruları araştırabiliyor. Peki, okullar 1 Nisan'da tatil mi? Detaylar haberimizde…

Türkiye, 31 Mart 2024 tarihinde yerel seçimler için sandık başında olacak. Bu nedenle pek çok vatandaş, ''Okullar 1 Nisan'da tatil mi?'', ''İstanbul'da okullar tatil mi?'' ve ''Ankara'da okullar tatil mi?'' gibi soruların cevaplarını merak edebiliyor. Öte yandan tüm bu soruların cevapları açıklandı. Peki, okullar 1 Nisan'da tatil mi?

OKULLAR 1 NİSAN'DA TATİL Mİ?

Türkiye, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler ile büyük şehir belediye başkanları, il belediye başkanları, ilçe belediye başkanları, köy muhtarları, ihtiyar heyetleri ve belediye meclis üyelerini belirleyecek. Ayrıca seçimler okullarda gerçekleşecek. Bu sebeple birçok vatandaş, ''Okullar 1 Nisan'da tatil mi?'', ''İstanbul'da okullar tatil mi?'' ve ''Ankara'da okullar tatil mi?'' sorularını araştırabiliyor. Öte yandan tüm bu soruların cevabı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart yerel seçimler sebebi ile okulların 1 Nisan'da tatil edildiğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan duyuruda, ''Eğitim kurumları, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde asıl işlevlerinden farklı olarak seçmenlerin oy kullanmalarına imkan verecek şekilde hazırlanmaktadır.

Seçimlerin özelliği nedeniyle oyların sayım işlemi akşam geç saatlerde bitmekte, bu durum da eğitim kurumlarının aynı gün içerisinde eğitim öğretime hazır hale getirilmesini engellemektedir.

Bu nedenle Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumları, eğitim öğretime hazır hale getirilmeleri bakımından 1 Nisan 2024 Pazartesi günü tatil edilmiştir.'' ifadeleri kullanıldı.