Çocuğum hangi okula gidecek? İlkokul, ortaokul kayıtları nasıl ve nereden yapılacak?

Okul kayıtlarını yakından takip eden binlerce veli ve öğrenci ''Çocuğum hangi okula gidecek? İlkokul, ortaokul kayıtları nasıl ve nereden yapılacak?'' sorularına yanıt arıyor. Milli Eğitim Bakanlığı yayımlanan takvime göre kayıt tarihi hakkında net açıklama verdi. İşte okul kayıtlarına dair detaylar...

Ana sınıfı, ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin okul kayıt tarihleri belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okul kayıtlarının e-devlet sistemi üzerinden başlayacağını duyurdu. Çocuğum hangi okula gidecek? İlkokul, ortaokul kayıtları nasıl ve nereden yapılacak?

OKUL KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

MEB yayımladığı yazıda ana sınıfı, ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin kayıt işlemleri herhangi bir başvuru gerektirmeksizin e-okul sistemi üzerinden yapıldı. Kayıt süreci 1 Temmuz'da başladı. Ağustos 31'de son buluyor.

Okul öncesi öğrenciler için ise velilerin okula başvurarak sistem tarafından yapılan kayıtları kesinleştirmeleri gerekiyor.

Veliler "e-Okul.meb.gov.tr" ile e-devlet kapısı sisteminden İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt) hizmet başlığından kayıtlar yapılabilecek.

Kayıt ya da adres değişimi için öğrenci velisinin 31 Ağustos 2022 Çarşamba gününe kadar okul idaresine başvurması gerekmektedir.

ÇOCUĞUM HANGİ OKULA GİDECEK?

Veliler e-devlet "İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt)" sayfası üzerinden şifre ve T.C. kimlik numarası ile giriş yaparak çocuğunun hangi okula gideceğini öğrenebiliyor.

MEB AKADEMİK TAKVİMİ 2022-2023

Okulların açılması: 12 Eylül 2022

İlk ara tatil: 14 Kasım-18 Kasım 2022

Şubat tatili: 23 Ocak-03 Şubat 2023

İkinci ara tatil: 17-20 Nisan 2023

Okulların kapanması: 16 Haziran 2023