Öksüz ve yetim desteği başvuru şartları neler? Öksüz ve yetim yardımı ne kadar oldu?

Öksüz ve yetim yardımı hakkında açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Kabine Toplantısı'nın ardından sosyal yardımların yeni miktarları duyuruldu. Peki, Öksüz ve yetim yardımı ne kadar oldu? Öksüz ve yetim desteği başvuru şartları neler?

Yetim ve öksüz çocukların ihtiyaçlarını karşılamak adına verilen maddi yardımların miktarından artış yaşandı. Anne ve baba vefat etmiş durumda olan çocuklara yapılan bu ödemelerde resmi vasilik belgesi şartı aranıyor. Öksüz ve yetim yardımı ne kadar oldu? Öksüz ve yetim desteği başvuru şartları neler?

ÖKSÜZ VE YETİM YARDIMI NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öksüz ve yetim yardımlarının 300 TL'den 600 TL'ye çıkarıldığını açıkladı.

ÖKSÜZ VE YETİM DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Öksüz ve Yetim Yardım programına başvuru, öncelikle çocuğun sağ olan anne veya babası tarafından yapılır. Anne ve babanın her ikisinin de ölmüş olduğu durumda başvurunun çocuğun yasal vasisi tarafından (resmi vasilik belgesi veya adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde beraber yaşadıklarına dair belge ile birlikte başvurmak kaydıyla) yapılması gerekmektedir.

Hanede sosyal güvence olmaması halinde 18 yaşını doldurmamış olan, annesi, babası veya her ikisi de vefat etmiş olan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Sosyal ve Ekonomik Destekten (SED) faydalanmayan, kuruluşlarda koruma ve bakım altında olmayan çocuklar adına; Muhtaç Asker Çocuğu Yardım Programından faydalanmayan, 2022 yardımından -çocuk adına- faydalanmayan ve ihtiyaç sahibi olan kişiler faydalanabilmektedir.