Ohal ilan edilen illerde işten çıkarmak yasak mı? Ohal hangi illeri kapsıyor?

Depremden etkilenen iller ohal kapsamına alındı. Bunun ardından bazı kararlar alındı. Afet bölgesinde çalışanları korumak amacıyla işten çıkarma yasağı getirildiği belirtildi. Peki, Ohal hangi illeri kapsıyor? Ohal ilan edilen illerde işten çıkarmak yasak mı?

Ohal hangi illeri kapsıyor? Ohal ilan edilen illerde işten çıkarmak yasak mı? soruları yoğun olarak araştırılıyor. 6 Şubat'ta meydana gelen afet sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 10 Şubat'ta 10 ilde ohal ilan edildi.

OHAL HANGİ İLLERİ KAPSIYOR?

Ülkemizi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından ohal ilan edildi. Ohal, dıyaman, Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Kilis, Hatay, Osmaniye, Malatya ve Şanlıurfa'nın ismi geçiyor.

OHAL İLAN EDİLEN İLLERDE İŞTEN ÇIKARMAK YASAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Deprem bölgesindeki emekçilerimizi korumak amacıyla OHAL süresince işten çıkarma yasağı uyguluyoruz. Bölgedeki işçilerimizin çalışamadıkları süre için Kısa Çalışma Ödeneği ile ücret desteği veriyoruz. İşyeri deprem nedeniyle kapanmış olan ve işsizlik ödeneği alamayanlar ile kısa çalışma ödeneği alamayan depremzedelerimize günlük 133,44 Türk Lirası Nakdi Ücret Desteği veriyoruz. Sosyal Devlet şuuruyla deprem bölgesindeki emekçilerimizin yanında olup yaraları sarmak için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.