ÖKBYS sınav ve başvuru tarihleri ne zaman? Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı kılavuzu 2023

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı'na ilişkin merak edilen detaylar belli oldu. Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı 19 Kasım 2023 tarihinde Türkiye saati ile saat 10.00'da 81 il sınav merkezinde yapılacak. Sınav için başvurular ne zaman alınacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı Uygulama Kılavuzu yayınlandı. Kılavuzda sınavın uygulanmasına ilişkin esaslara yer verildi. 19 Kasım 2023 tarihinde uygulanacak sınav için başvurular 25 Eylül tarihi itibari ile alınmaya başlanacak.

2023 Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı kılavuzu yayınlandı!

ÖKBYS BAŞVURU TARİHLERİ

Sınav başvurusu için 530 TL'lik başvuru ücretinin 25 Eylül 2023-04 Ekim 2023 (saat 23.59'a kadar) tarihleri arasında MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi hesabına; https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartıyla veya T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası TAO ve Türkiye Halk Bankası AŞ'nin ATM, mobil bankacılık ya da internet bankacılığı üzerinden yatırılması gerekecek.

Sınav ücretinin yatırılmasının ardından adaylar başvuru işlemini gerçekleştirebilecektir. Aynı tarihlerde başvuru işlemi yapılabilecek.

Başvuruda bulunanların başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıkları sırasıyla; okul/kurum müdürlüğü, ilçe milli eğitim müdürlüğünün onayından sonra il değerlendirme komisyonu tarafından değerlendirilecek.

SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Adayın sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgilerin yer aldığı fotoğraflı sınav giriş belgesi 13 Kasım 2023 tarihinde http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacak.