Öğretmenlerin mazerete bağlı atama başvurusu ne zaman? Öğretmen özür grubu atama takvimi yayınlandı mı?

Öğretmenlerin mazerete bağlı atamaları yoğun ilgi görüyor. İl içi ve il dışı atamaların ardından gözler özür grubu atamalarına çevrildi. Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değişikliğinin yapılacağı tarihler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Peki, Öğretmenlerin mazerete bağlı atama başvurusu ne zaman? Öğretmen özür grubu atama takvimi yayınlandı mı?

Öğretmenlerin mazerete bağlı atama başvurusunun ne zaman başlayacağı merak ediliyor. 2024 yılı Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarına yönetici görevlendirmesi ile öğretmenlerin yer değiştirme takvimi belli oldu. Peki, Öğretmenlerin mazerete bağlı atama başvurusu ne zaman? Öğretmen özür grubu atama takvimi yayınlandı mı?

ÖĞRETMEN ÖZÜR GRUBU ATAMASI NE ZAMAN?

Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değişikliği ise 1-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

ÖĞRETMEN ÖZÜR GRUBU ATAMA BAŞVURU KILAVUZU YAYINLANDI MI?

Başvuru kılavuzu henüz yayınlanmadı. Kılavuz yayınlandıktan sonra detaylar haberimiz içerisine eklenecektir.

Yer değiştirmeler, öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurası ile belirlenecek.

Sonuçlar, "personel.meb.gov.tr" adresinde yayımlanacak olup yer değiştirmesi yapılan öğretmenlerin tebligat, ayrılma ve başlama işlemleri Yer Değiştirme Takviminde belirtilen süreler içinde tamamlanacak.