Öğretmen il içi ve il dışı atamalarında 2. şans! İkinci yer değiştirme takvimi belli oldu!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu sene il içi ve il dışı atamalarının ikincisinin yapılacağı duyurulmuştu. Bakanlık tarafından yapılan son açıklamada yer değiştirme takvimine yer verildi. Peki, öğretmen ikinci il içi ve il dışı tayin başvuruları ne zaman başlayacak?

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in geçtiğimiz günlerde öğretmenlere ikinci bir yer değiştirme hakkı daha tanıyacaklarına dair müjde vermişti. Beklenen takvim bugün paylaşıldı. Peki, öğretmen ikinci il içi ve il dışı tayin başvuruları ne zaman başlayacak? Atamalar ne zaman yapılacak?

ÖĞRETMEN İKİNCİ YER DEĞİŞTİRME TAKVİMİ

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda kadrolu olarak görev yapan öğretmenler, ikinci bir il içi ve iller arası yer değişikliği başvurusunda bulunabilecek.

Başvurular 25-28 Ağustos tarihleri arasında alınacak, atamalar ise 29 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek.

Öğretmenlerin il içi ve iller arası yer değiştirme talepleri beraber alınacak.

ATAMALAR

Yer değişikliği başvurusunda bulunan öğretmenlerin hizmet puanları, başvuruların son günü olan 28 Ağustos 2023 tarihi dikkate alınarak belirlenecektir.

Atama işlemleri, öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.

Öğretmen eş durumu atama sonuçları açıklandı! MEBBİS mazerete bağlı öğretmen tayin sonuçları sorgulama ekranı...