Öğretmen ataması ne zaman, takvim açıklandı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan atama müjdesini verdi!

Öğretmen atamaları gündemdeki konular arasında yerini aldı. Başkan Erdoğan, gazeteciler ile bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Erdoğan, ''Öğretmen ataması söz konusu mu?'' sorusunu da yanıtladı. Peki, öğretmen ataması ne zaman yapılacak?

Öğretmen ataması takvimi, kontenjan ve kadro dağılımı yoğun ilgi görüyor.Geçen sene yapılan 45 bin öğretmen alımında sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlâk bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayrılmıştı. Peki, Öğretmen ataması ne zaman, takvim açıklandı mı? Öğretmen ataması kadro ve kontenjan sayısı belli mi?

ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN, TAKVİM AÇIKLANDI MI?

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Erdoğan, "Öğretmen ataması söz konusu mu?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir miktar atama yapacağız. Ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor."

2024 MEB öğretmen atama takviminin belli olmasıyla kontenjanlar ve branş dağılımları açıklanacak.

"AKADEMİ YAPILANMASI HAZIRLIĞI İÇERİSİNDEYİZ"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin Meclis Genel Kurulundan geçmesiyle birlikte kendilerine düşen kontenjanları belirleyeceklerini söylemişti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti Meclis Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Okullarda bir öğün yemek verilmesine ilişkin soru üzerine Bakan Tekin, "Hiç olmadı diye bir şey yok. Şu anda yaklaşık 2 buçuk milyon öğrenciye ücretsiz yemek veriyoruz. Deprem sebebiyle bütçedeki kısıt bizi sınırlandırdı. İl müdürlükleri organize ediyor" dedi.

Bakan Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama

Öğretmen akademileri kurulmasına ilişkin soruyu cevaplayan Bakan Tekin, "Öğretmen arkadaşlarımızın üniversiteyle iş birliği halinde hem adaylık sürecinde hem de öğretmenlik sürecinde alacağı eğitimlerle kendilerini geliştirmelerini, gündeme adapte olmalarını, yeni gelişmeleri takip etmelerini arzu ediyoruz. Akademi yapılanması hazırlığı içerisindeyiz" diye konuştu.