TikTok fenomeni iPhone'lardaki gizli tuşu buldu! Hayat kurtaran özelliği böyle keşfetti

Sosyal medyada eğlenceli videolar paylaşan TikTok fenomeni iPhone'lardaki gizli tuşu buldu. Dünyanın en çok kullanılan akıllı telefonlarından Apple'ın iPhone modelinde yer alan bu tuş Elly Bailey tarafından fark edildi. Bailey, TikTok üzerinden paylaştığı video ile binlerce kullanıcıyı şaşırtmayı başardı.

Elly Bailey isimli bir TikTok kullanıcısı Apple'ın iPhone model telefonlarında yer alan gizli bir tuş keşfetti. Sosyal medya fenomeni Elly Bailey, TikTok hesabından yayınladığı bir videoda hayatını değiştiren gizli tuşu bulduğunu paylaştı. iPhone "Back Tap" olarak bilinen bu özellik sayesinde telefonun arkası bir tuş olarak kullanılabiliyor.

iPhone'ların arka kısmında yer alan ve birçok özelliğin atanabildiği gizli bir tuş bulunuyor. TikTok kullanıcısı tarafından ortaya çıkarılan bu özellik binlerce kullanıcının dikkatini çekmeyi başardı.

IPHONE'LARDA BULUNAN GİZLİ TUŞU BULDU

TikTok'ta yayınladığı video ile büyük ses getiren Elly Bailey Apple'ın iPhone model telefonlarında bulunan ve birçok kişinin kullanmayı bilmediği "arka dokunma" özelliğini paylaştı. Bailey'in bu videosu sosyal medyada büyük etkileşim topladı.

"KİMSE BİLMİYOR"

Kullanıcıların telefonun arkasını da opsiyonel olarak gizli tuş şeklinde kullanılabileceğini duyurması ise sosyal medyada viral oldu. Videoyu izleyenlerin denemelerinden sonra büyük şaşkınlık yaşadıklarını söylemelerinin ardından Bailey'nin paylaşımı sadece iki gün içinde bir milyonun üzerinde görüntüleme kazandı.

İpucunu paylaşan fenomen, 'arkaya dokunma' özelliğini kullanmayanların iPhone'u verimli kullanmadığını vurguladı. İOS 14 sürümü ile çalışan iPhone'ların 8 ve üzeri modellerinde bulunan bu özellik, kullanıcıları telefonlarının arkasına iki veya üç kez hafifçe vurmalarıyla çalışıyor.

Telefonun kamerasını açmak, ekran görüntüsü almak, flaşı açmak, sesi açıp kapatmak, ekranı kilitlemek gibi birçok seçeneğin bulunduğu özellik, ayarlar kısmındaki 'erişilebilirlik' seçeneğinin 'dokunma' sekmesinden istenilen şekilde ayarlanabiliyor.

Arkaya dokun özelliğini keşfeden kullanıcılar ise sosyal medyadan, "Hayatımı sonsuza dek değiştirdin", "Neden kimse bana bunu söylemedi?" yorumları yaptı.