Öğrenim kredisi alabilirsiniz ne demek? Öğrenim kredisi nedir, geri ödemeli mi?

GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuru sonuçları açıklandı. Sorgulama sonucu öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrenciler aramalarını hızlandırdı. Peki, Öğrenim kredisi nedir, ne demek? Öğrenim kredisi burs mu, geri ödemeli mi?

Öğrenim kredisi detayları merak ediliyor. KYK burs başvuru sonuçları belli oldu. Sonuç sorgulamasını e-devlet üzerinden gerçekleştiren öğrenciler burs/kredi alıp alamayacağını gördü. Öğrenim kredisi almaya hak kazananlar ise detaylar araştırmaya başladı. Peki, Öğrenim kredisi nedir, ne demek? Öğrenim kredisi burs mu, geri ödemeli mi?

ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR, NE DEMEK?

Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.

Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

Öğrenim kredisi alan öğrencilerin borcu, kredilerinin verildiği tarihten öğretim kurumunun normal öğrenim süresi bitimine kadar geçen süre veya herhangi bir sebeple kredilerinin kesildiği tarihe kadar öğrenim kredisi olarak verilen miktar kadardır.

KYK burs başvuru sonuçları E-DEVLET SORGULAMA EKRANI! Son dakika sonuçlar belli oldu

KİMLER ÖĞRENİM KREDİSİ ALABİLİR?

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile kayıt yaptıran öğrencilere (intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez),

Yüksek lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, öğrenim kredisinden yararlanabilirler.