Oğlunu lösemiden kaybetti, herkesi uyardı: Vazgeçecekseniz donör olmayın

4 donör vazgeçti, Ahmet öldü. Lösemili Ahmet Köksal'la uyumlu bulunan tam 4 donör de ilik naklinden vazgeçti. Umutları yıkılan hasta çocuğun sağlığı günden güne bozuldu. Almanya'da bulunan 5. donörden nakil yapıldı ancak tedavisi geciken küçük Ahmet, 21 gün sonra yaşamını yitirdi.

DHA

İzmir'de 15 ay önce yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırılan Ahmet Köksal'a (8), lösemi teşhisi konuldu. İyileşmek için ilik nakli olması gereken çocukla uyumlu 4 donör bulundu ancak hepsi nakilden vazgeçti. Bir süre sonra Almanya'da % 90 oranında uyumlu 5. donör bulundu.

HER GÜN AĞLADI

7 ay önce Alman donörden Ahmet'e ilik nakli yapıldı. 21 gün sonra küçük Ahmet, ciğerlerindeki enfeksiyon nedeniyle hayatını kaybetti. Donörler vazgeçince çocuğunun her gün ağladığını belirten anne Betül Köksal, şöyle konuştu: "Tam 4 kez % 90'ın üzerinde uyumlu donör bulundu. Bir tanesi % 100 uyumlu 18 yaşında bir erkekti. Ahmet, nakil için bütün kemoterapilerini tamamladı. Ama donör vazgeçti. 4 kez aynı senaryoyu yaşadık. Ahmet'im psikolojik olarak çöktü. Üzüntü kanseri besliyor. Donörler vazgeçince çocuğum her gün ağladı. Erken nakil olsaydı % 80 yaşama şansı vardı."

Lif ve patik örüp satan Betül Köksal, oğlu Ahmet gibi hastalıkla savaşan çocuklara hediyeler dağıtıp moral veriyor.

İLİK NAKLİ İÇİN SADECE KAN VERMEK YETERLİ

Betül Köksal, vazgeçen donörlere seslendi, "Gençler, Kızılay araçlarına gidip ilik bağışçısı oluyor. Uyum sağlandığında da 'vazgeç- tik' diyorlar. İlik, eskisi gibi omurilikten değil, kandan alınıyor. Bağışçı 15 dakika sonra sapasağlam çıkıyor. Vazgeçecek kişiler bağışçı olmasın."