Nükleer ülkeler rahatlattı!

Nükleer silaha karşı 5'li mutabakat. Rusya, Çin, İngiltere, ABD ve Fransa ortak bir açıklama yaparak nükleer silahlanma ve nükleer savaşa karşı tutumun öncelikli sorumlulukları olduğunu ilan etti.

Rusya, Çin, İngiltere, ABD ve Fransa ortak bir açıklama yaparak, 'nükleer silahların yayılmasının ve nükleer bir savaş çıkmasının kaçınılması gereken şeyler olduğunda' anlaştı. Nükleer silahı olan söz konusu beş ülke, bu ortak açıklamayla olası bir nükleer savaşın önlenmesinin birincil sorumlulukları olduğunu yeniden teyit etti.

Kremlin tarafından yayınlanan ortak açıklamada, "Çin, Rusya, Birleşik Krallık ve Kuzey İrlanda, ABD ve Fransa, nükleer silahı olan ülkeler arasında bir savaş çıkmasının önlenmesini ve stratejik risklerin azaltılmasını birincil sorumlulukları saymaktadır" denildi.

RUSYA'NIN İŞGALİNE KARARLI YANIT VERİRİZ

ABD Başkanı Joe Biden ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy önceki akşam saatlerinde bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Beyaz Saray'ın açıklamasına göre, Biden görüşmede Ukrayna'ya yönelik destek sözünü yineledi. Biden'ın görüşmede Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi halinde ABD ile müttefiklerinin Rusya'ya "kararlı bir yanıt vereceğini" ifade ettiği belirtildi.