Nermin'in Enfes Mutfağı'nın sunucusu Nermin Gül'ün lezzetli ve bir o kadar da pratik tarifleri merak ediliyor. Un helvası tarifi de onlardan biri.
Osmanlı mutfağından günümüze gelen un helvası, yapımı en kolay tatlılarından biri. Un helvası, diğer tatlılar arasında muhteşem kokusuyla ve tadıyla herkesin severek tükettiği bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Çayın yanına çok yakışan un helvası tarifi merak ediliyor. Üstelik oldukça az malzemeyle hazırlanan bu tatlıyı, dakikalar içinde servis edebilirsiniz. İşte, Nermin'in Enfes Mutfağı'nın sunucusu Nermin Gül'den un helvası tarifi...
UN HELVASI MALZEMELERİ
1 su bardağı un
1 çay bardağı ayçiçek yağı
50 gram tereyağı
1 su bardağı süt (200 ml)
1 çay bardağı toz şeker
Uygun bir karıştırma kabı içerisine süt ve şekeri alalım.
Şeker eriyene kadar karıştıralım.
Ocağa aldığımız uygun bir tavaya sıvı yağı ve tereyağını alalım ve tereyağı eriyene kadar ısıtalım.
Tereyağı eridikten sonra üzerine unu ekleyelim ve unun rengi değişene kadar karıştırarak kavuralım.
Unu yeterince kavurduktan sonra yavaş yavaş üzerine sütlü şerbetimizi ilave edelim.
Hazır olan un helvamızı ocaktan alalım.
Dondurma kaşığı ile servis tabağına alıp, üzerini toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis edelim.
Afiyet olsun.