Nermin'in Enfes Mutfağı'nın sunucusu Nermin Gül'ün lezzetli ve farklı tariflerini paylaşmaya devam ediyor. Boşnak Tatlısı (Slatka) tarifi de onlardan biri. Peki, Boşnak Tatlısı (Slatka) tarifi nasıl yapılır? İşte, Nermin'in Enfes Mutfağı'nın sunucusu Nermin Gül'den Boşnak Tatlısı (Slatka) tarifi...
Boşnak Tatlısı (Slatka) tarifi, muhteşem kokusuyla ve tadıyla herkesin severek çok seveceği alternatif bir tatlı tarifi olarak öne çıkıyor. Yapımı oldukça kolay bu tarif tatlı krizi çekenlerin imdadına yetişiyor.
BOŞNAK TATLISI (SLATKA) TARİFİ
BOŞNAK TATLISI (SLATKA) TARİFİ MALZEMELER
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
3 yumurta
1 su bardağı irmik
Yarım çay bardağından biraz fazla Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı limon
Not: Bu tarifte öncelik sıralaması ve mikseri nerede bırakılmasını bilmek önem taşıyor.
Önce şerbet yapılır. Şeker ile su bir tencereye alınıp kaynatılır.
Şekerler eriyince vanilya ve limon suyu konulur ve ocağın altı kapatılarak oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.
Yumurta ve şeker krema haline gelene kadar ayrı bir kapta mikserle karıştırılır.
Ayrı bir kasede un, irmik, kabartma tozu, vanilya ve Hindistan cevizi karıştırılır.
En son yoğurt konulan harcın içine eklenir, spatula ya da kaşıkla üsten alta doğru karıştırılır.
Tereyağ ile yağlanan orta büyüklükteki tepsiye ya da borcama hazırlanan harç dökülür.
180 derecede tam 35 dakika pişirilir.
İsteğe göre üzerine soğutulan şerbet dökülür. Hemen emecektir. Sonra dilimlenir.
Yine isteğe göre Hindistan cevizi ile süslenebilir.
Afiyet olsun.