Nermin Gül'den Boşnak Tatlısı (Slatka) tarifi! Püf noktalarıyla anne usulü lezzet

Çay saatlerinde farklı lezzet arayanlar ve tatlı krizi çekenler Boşnak Tatlısı (Slatka) tarifini merak ediyor. Nermin'in Enfes Mutfağı'nın sunucusu Nermin Gül'ün sevenlerinin beğenisine sunduğu Boşnak Tatlısı (Slatka) tarifi anne usulü bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor. İşte Nermin Gül'ün yapımıyla anne usulü tatlı tarifi…

Nermin'in Enfes Mutfağı'nın sunucusu Nermin Gül'ün lezzetli ve farklı tariflerini paylaşmaya devam ediyor. Boşnak Tatlısı (Slatka) tarifi de onlardan biri. Peki, Boşnak Tatlısı (Slatka) tarifi nasıl yapılır? İşte, Nermin'in Enfes Mutfağı'nın sunucusu Nermin Gül'den Boşnak Tatlısı (Slatka) tarifi...

Boşnak Tatlısı (Slatka) tarifi, muhteşem kokusuyla ve tadıyla herkesin severek çok seveceği alternatif bir tatlı tarifi olarak öne çıkıyor. Yapımı oldukça kolay bu tarif tatlı krizi çekenlerin imdadına yetişiyor.

Nermin Gül'den ev yapımı pizza tarifi! Anne usulü, tam kıvamında

Farklı tatlı tarifi arayanlar, misafir sofralarında çayın yanına çok yakışan Boşnak tatlısı tam size göre. Evde bulunan malzemelerle kolayca hazırlanan bu eşsiz lezzet misafir sofralının baş tacı olmaya aday. İşte, değişik ve pratik tatlı arayanlar için Slatka diğer bilinen adıyla Boşnak tatlısı tarifi...

Nermin Gül'den pamuk poğaça tarifi! Kahvaltı için kolay, ekonomik

Nermin Gül'den Boşnak Tatlısı (Slatka) tarifi...

BOŞNAK TATLISI (SLATKA) TARİFİ

BOŞNAK TATLISI (SLATKA) TARİFİ MALZEMELER

1 su bardağı şeker

1 su bardağı un

1 su bardağı yoğurt

3 yumurta

1 su bardağı irmik

Yarım çay bardağından biraz fazla Hindistan cevizi

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat

1 paket vanilya

Nermin'in Enfes Mutfağı'nın sunucusu Nermin Gül'den süslü kurabiye tarifi! Çay ve kahve sevenler vazgeçemeyecek

Şerbeti için;

3 su bardağı şeker

2.5 su bardağı su

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı limon

Nermin'in Enfes Mutfağı'nın sunucusu Nermin Gül'den mum gibi eriten tarif! Bu detoks suyu ödem atıyor

BOŞNAK TATLISI (SLATKA) TARİFİ YAPILIŞI

Not: Bu tarifte öncelik sıralaması ve mikseri nerede bırakılmasını bilmek önem taşıyor.

Önce şerbet yapılır. Şeker ile su bir tencereye alınıp kaynatılır.

Şekerler eriyince vanilya ve limon suyu konulur ve ocağın altı kapatılarak oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.

Yumurta ve şeker krema haline gelene kadar ayrı bir kapta mikserle karıştırılır.

Ayrı bir kasede un, irmik, kabartma tozu, vanilya ve Hindistan cevizi karıştırılır.

En son yoğurt konulan harcın içine eklenir, spatula ya da kaşıkla üsten alta doğru karıştırılır.

Tereyağ ile yağlanan orta büyüklükteki tepsiye ya da borcama hazırlanan harç dökülür.

180 derecede tam 35 dakika pişirilir.

İsteğe göre üzerine soğutulan şerbet dökülür. Hemen emecektir. Sonra dilimlenir.

Yine isteğe göre Hindistan cevizi ile süslenebilir.

Afiyet olsun.

Nermin Gül'den muzlu minik toplar tarifi! Çocuklar buna bayılacak

Nermin'in Enfes Mutfağı'nın sunucusu Nermin Gül'den Boşnak kurabiyesi tarifi! Kahve ve çayın yanına birebir

Nermin Gül'den un helvası tarifi! Bu tatlı asla kurumuyor