Ne kadar Harry Potter hayranısın? Tüm sorulara doğru cevap verenler Hogwarts yolcusu!

Harry Potter, bir neslin çocukluğuna damgasını vuran efsane yapımlardan birisidir. Şu an yetişkin olan birçok insan çocukluk yıllarında Harry Potter izlemiştir. Serinin çılgın hayranları tekrar tekrar izleyerek neredeyse tüm sahneleri ve replikleri ezberliyor. Biz de hazırladığımız bu testte ne kadar Harry Potter hayranı olduğunuzu ölçmek istedik.

İnternette ve sosyal medyada birçok test dolaşıyor. Bu testlerden bazıları bilgi ölçerken bazıları da pratik zeka ile ilgili oluyor. Bugün sizler için hazırladığım test ise Harry Potter ile alakalı. Bir neslin çocukluğunu geçirdiği ve büyüdüğü, günümüzde bile hala izlemekten keyif aldığı Harry Potter serisi ile ilgili hazırladığımız testi çözün, o dünyaya ne kadar hayran olduğunuzu ölçün.

Zeka testleri insan zihni için oldukça faydalıdır. Bilim insanlarına göre bu monotonluk beynimizi olumsuz yönde etkileyebilir ve fiziksel ve zihinsel sağlığımızı olumsuz yönde etkileyerek sonunda tükenmeye yol açar. Bu nedenle, bu monotonluğu kırmak çok önem taşır. Araştırmalar, zeka oyunlarını çözmenin bilişsel işlevi iyileştirebileceğini ve eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerinizi geliştirebileceğini gösteriyor.

Harry Potter hayranlığına güveniyorsan aşağıdaki test tam sana göre! Çöz ve öğren...