Ne F-16 ne Eurofighter... Forbes Türkiye'nin planını yazdı!

Forbes Türkiye'nin savaş uçağı seçimleriyle ilgili çarpıcı bir makale yayımladı. Türkiye'nin F-16 ve Eurofighter tercihlerine vurgu yapılan analizde bu hamlelerin 'geçici çözüm' olduğu belirtildi. ABD'li dergi, Türkiye'nin F-16 ve Eurofighter tercihlerindeki KAAN planını anlattı.

aksam.com.tr

Muhammed Gökalp

Amerikan iş dünyası dergisi Forbes Türkiye'nin savaş uçağı geleceğiyle ilgili bir analiz yayımladı. Makalede F-16 ve Eurofighter alımlarından bahsedildi. Forbes, F-16, Eurofighter bağlamında Türkiye'nin KAAN planına dikkat çekti.

F-16 VE EUROFIGHTER GEÇİCİ ÇÖZÜM

Yayımlanan makalede, 40 yeni modernize Blok 70 F-16 ve 79 modernizasyon kiti için ABD ile Türkiye'nin anlaştığı belirtildi.

Türk F-16'larının hizmet ömrünün yükseltilmesinin hedeflendiği ifade edilirken, Türkiye'nin Block 30'larını 2030'ların başına kadar güncel tutabileceği vurgulandı.

Forbes, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in sözlerine vurgu yaparak Türkiye'nin Eurofighter'a olan ilgisine dikkat çekti.

Alternatif netleşti... Türkiye'nin yeni savaş uçağı!

Forbes, Royal United Services Institute'un Askeri Bilimler Ekibi'nde hava gücü ve teknoloji alanında kıdemli araştırma görevlisi olan Justin Bronk'un yazısını hatırlattı.

"Eurofighter, azami hız, ivmelenme, manevra kabiliyeti açısından hem Gripen hem de Rafale'den daha iyi"

Yayımlanan makalede, Türk yetkililerin yaptığı açıklamaların Ankara'nın geçiş aşamasındaki vizyonunu ortaya koyduğu ifade edildi.

FORBES TÜRKİYE'NİN KAAN PLANINI YAZDI

Forbes, Türkiye'nin KAAN'ı devreye sokana kadar F-16 ve Eurofighter'ları geçici çözüm olarak kullanacağını belirtirken, bu savaş uçaklarının komşu hava kuvvetlerinin teknolojik yeteneklerine denk olacağını yazdı.