NASA uzaylılara savaş açtı! Ordu kurdu

NASA, UFO ve uzaylıları bulup onlarla savaşmak için 16 kişilik bir tim oluşturdu. Tanımlanamayan Hava Olayları Ekibi (UAP) bugün çalışma hayatına başladı.

aksam.com.tr

UFO olarak kısaltılan Tanımlanamayan Uzay Araçlarını ve uzaylıları araştıracak ekip yaklaşık 9 ay çalışacak, daha sonra bulgular üzerinden çalışmaya devam edecek.

ABD bu proje için yaklaşık 100 bin dolarlık bir bütçe ayırdı ve ekibin içerisinde siviller, hükümet yetkilileri ve bilim insanları yer alacak.

NASA, "gelecek yıllara ışık tutmak ve göğümüzde ne oluyor anlamak" için kurduğunu iddia ettiği ekibin araştırdığı ve bulduğu bulguları 2023'ün ortalarında açıklayacak.

NASA'nın uzaylılarla ilgili gizli olarak sakladığı belgelere de erişimi olan ekibin Dünya Dışı İstihbarat birimi ile de yakın temasta olacağı bildirildi.

NASA Bilim Misyonu Müdürlüğü Başkan Yardımcısı Thomas Zurbuchen, UAP hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Tanımlanamayan hava olaylarını çevreleyen verileri anlamak, göklerimizde neler olduğu hakkında bilimsel sonuçlar çıkarmamıza yardımcı olmak için kritik öneme sahip. Ulusal güvenlik ve hava güvenliği için hayati öneme sahip.